TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Førsteinntrykket av Huawei P9

Vi har brukt dagen på Huaweis kameramobil.

forfatter
Publisert 07.04.16 - 23:09

I går presenterte Huawei sin nye flaggskipsmobil ved et stort pressearrangement i London. Det mest overraskende var at Leica sto bak kameraløsningen. Og den var virkelig annerledes.

(Foto: Produsenten)

Etter arrangementet fikk vi med oss en mobil som vi nå har brukt et døgn på å lære å kjenne.

(Foto: Produsenten)

Pakningen er betydelig mer luksuriøs enn vi er vant til. Det merkes at Huawei har satset skikkelig på P9.

(Foto: Produsenten)

Foruten et par EarPods-lignende ørepropper følger det med en kraftig lader for hurtiglading av P9.

(Foto: Produsenten)

Det gjøres med USB-C-kabelen som kobles til i bunnen. Der fant vi også høyttaleren som er en av svakhetene med P9. Kanskje låter kommende storebror P9 Plus, som har fremadrettede stereohøyttalere, bedre?

(Foto: Produsenten)

Vårt eksemplar var i Titanium Grey, som er en av de to fargene som kommer til Norge.

huawei-p9-camera

Her ser vi de nyskapende doble linsene, samt blitsen som skal gi mer naturlige farger.

huawei-p9-home-screen

Huawei har ikke gjort så mye for å sprite opp grensesnittet, det føles fortsatt noe uinspirert.

(Foto: Produsenten)

I kameragrensesnittet har derimot Leica vært innblandet. Dette er stilrentrent, logisk og bekjent for de som har brukt Leicas kameraer.

(Foto: Produsenten)

Sveiper man motsatt vei får man opp kamerainnstillingene.

(Foto: Produsenten)

Og med sveip nedenfra kommer man til de manuelle innstillingene. De som foretrekker å ha mer manuell kontroll kan blant annet justere ISO, hvitbalanse og eksponering.

(Foto: Produsenten)

En av de mer interessante funksjonene er muligheten for å forandre fokus dybden for å gjøre bakgrunnen lekkert uskarpt. Med bare et trykk og et sveip på skjermen kan man få enkelte detaljer til å stå frem fra resten.

Mobilen kjennes veldig rask i bruk og den har ikke brukt mye batteri, så det ligger nok noe i Huaweis påstand om at man får to døgn på en lading.

Men ettersom det er kameraet som skiller P9 fra konkurrentene, har vi brukt mesteparten av tiden på å gå rundt og knipse. Her er noen eksempelbilder.

Obligatoriske matbilder
Obligatoriske matbilder

mde

cof

edf

Fokus i bakgrunnen
Fokus i bakgrunnen…
Eller forgrunnen.
…eller i forgrunnen.

 

 

sdr

 

cof

sdr

Nærbilde
Nærbilde

 

Reflekser i fasade.
Reflekser i fasade

 

Detaljer i murstein
Detaljer i murstein

 

Monokrom
Monokrom

 

Motlys
Motlys

Vi kommer tilbake neste uke med en fullstendig test av P9.

(Alle bilder av Jonas Ekelund, Lyd & Bilde)

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde