Første kikk på Galaxy S4

Vi har fått leke med Samsungs nye flaggskip, her er førsteinntrykket.
forfatter

radio city

Køen gikk rundt kvartalet når pressen samlet seg for å se premieren til Samsung Galaxy S4 på Radio City Music Hall i New York.

JK Shin

JK Shin, sjef for Samsungs mobilavdeling, var åpenbart stolt når han entret scenen for å presentere den nye mobilen.

Galaxy S4

Førsteinntrykket er at Galaxy S4 er overraskende lik forgjengeren S3, og det er nok ikke mange som vil se forskjell uten å holde begge i hånden.

 

Galaxy S4 hand

Når man så får den i hånden, er den imidlertid overraskende tynn og lett, tatt i betraktning at den har fått en 5 tommers skjerm med imponerende 441 bildepunkter per tomme. Skjermen er utrolig skarp, slik at selv liten tekst blir lett å lese.

Galaxy S4 iPhone5

Som man ser på bildene, er ikke Galaxy S 4 veldig mye større enn en iPhone 5 med 4-tommers skjerm.

Galaxy S4 Xperia Z

Den er definitivt rundere og mer behagelig i hånden enn Sony Xperia Z.

Galaxy S4 version

På innsidan finner vi siste versjon av Android operativsystemet, og vi får vite at modellnummeret er GT-I9505.
Galaxy gloves

Samsung har også proppet S4 full av sensorer. Foruten de vanlige som akselerometer, lyssensor, kompass og gyro har den også eget termometer, barometer og fuktighetssensor. Vi kan trolig se fram til flere kule apper som tar i bruk disse sensorene. Touch-skjermen fungerer også med hansker på, men reagerer også på bevegelser foran skjermen – praktisk når man har våte eller fettete fingrer man ikke vil ta på skjermen med.

Galaxy S4 translate

Det er likevel ikke hardwaren til S4 som imponerer mest, snarere mengden med smarte funksjoner. For eksempel oversetterfunksjonen som både kan oversette tale til tekst og omvendt, eller lese og oversette tekst med kameraet – kjekt når man vil besøker utenlandske restauranter.

galaxy s4 camera

Kameraet har også fått nya funksjoner, som for eksempel å kunne fjerne uønskede personer eller elementer fra et foto (kjent fra Nokia Lumia). Eller ta bilder med begge kameraer samtidig og komponere bilder ut av det. For en gang skyld kan også fotografen være med i bildet! Man kan også legge til lydsnutter til bildene.
musik
Share Music lar deg koble sammen flere S4-mobiler og bruke dem som stereo eller til og med surroundhøyttalere. Et skikkelig partytriks som vi virkelig liker.
tv-guide

IR-sender gjør at man kan bruke mobilen som fjernkontroll til TV-en, og med egen och tack vare TV-guide blir det også enklere å finne det man vil se på.

For å oppsummere gir Galaxy S4 et positivt førsteinntrykk, og vi ser frem til å teste den grundigere så snart vi får kloa i et testeksemplar!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.