Search
Generic filters

Forsinkelse kan ramme LG G4 og Sony Xperia Z4

Qualcomm har store problemer med neste generasjons Snapdragon-prosessorer.

Snapdragon 810 er navnet på prosessoren alle håper å se i neste års Android-toppmodeller fra selskap som HTC, LG, Sony og Samsung. Det er snakk om en åttekjernet 64-bits prosessor, som blant annet støtter 4K-skjermoppløsning, og mens Samsung også selv produserer sine såkalte Exynos-prosessorer og dermed ikke er like avhengige av Qualcomm, så vil det gå hardt ut over de fleste andre produsenter av Android-baserte smartmobiler, hvis Snapdragon 810 blir forsinket. Og det er det mye som tyder på at den gjør. Det skriver 9to5google.com, som siterer Business Korea.

Tilsynelatende opplever Qualcomm problemer med at Snapdragon 810 overoppheter, hvis den når en viss volt-spenning, og den har også problemer med hastigheten, grunnet en feil med RAM-styringskretsen.

Business Korea skriver, at det er usikkert, om Qualcomm overhodet kan rekke å få sendt den nyeste prosessor-generasjonen på markedet i første halvdel av 2015. Hvis det er sant, så er gode råd dyre for de nevnte produsenter, som alle har for vane å lansere nye flaggskipmodeller i begynnelsen av året.

Samsung kan som sagt alternativt benytte seg av den egenproduserte Exynos-prosessoren, mens kinesiske Huawei, som alltid bruker sin egen åttekjernede Kirin-prosessor, heller ikke vil bli rammet av Qualcomms forsinkelse.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.