Android

Qualcomm har store problemer med neste generasjons Snapdragon-prosessorer.
Annonse
Annonse
forfatter

Snapdragon 810 er navnet på prosessoren alle håper å se i neste års Android-toppmodeller fra selskap som HTC, LG, Sony og Samsung. Det er snakk om en åttekjernet 64-bits prosessor, som blant annet støtter 4K-skjermoppløsning, og mens Samsung også selv produserer sine såkalte Exynos-prosessorer og dermed ikke er like avhengige av Qualcomm, så vil det gå hardt ut over de fleste andre produsenter av Android-baserte smartmobiler, hvis Snapdragon 810 blir forsinket. Og det er det mye som tyder på at den gjør. Det skriver 9to5google.com, som siterer Business Korea.

Tilsynelatende opplever Qualcomm problemer med at Snapdragon 810 overoppheter, hvis den når en viss volt-spenning, og den har også problemer med hastigheten, grunnet en feil med RAM-styringskretsen.

Business Korea skriver, at det er usikkert, om Qualcomm overhodet kan rekke å få sendt den nyeste prosessor-generasjonen på markedet i første halvdel av 2015. Hvis det er sant, så er gode råd dyre for de nevnte produsenter, som alle har for vane å lansere nye flaggskipmodeller i begynnelsen av året.

Samsung kan som sagt alternativt benytte seg av den egenproduserte Exynos-prosessoren, mens kinesiske Huawei, som alltid bruker sin egen åttekjernede Kirin-prosessor, heller ikke vil bli rammet av Qualcomms forsinkelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.