Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Forsinkelse kan ramme LG G4 og Sony Xperia Z4

Qualcomm har store problemer med neste generasjons Snapdragon-prosessorer.

Skrevet av / 09.12.14 - 10:23
Forsinkelse kan ramme LG G4 og Sony Xperia Z4

Snapdragon 810 er navnet på prosessoren alle håper å se i neste års Android-toppmodeller fra selskap som HTC, LG, Sony og Samsung. Det er snakk om en åttekjernet 64-bits prosessor, som blant annet støtter 4K-skjermoppløsning, og mens Samsung også selv produserer sine såkalte Exynos-prosessorer og dermed ikke er like avhengige av Qualcomm, så vil det gå hardt ut over de fleste andre produsenter av Android-baserte smartmobiler, hvis Snapdragon 810 blir forsinket. Og det er det mye som tyder på at den gjør. Det skriver 9to5google.com, som siterer Business Korea.

Tilsynelatende opplever Qualcomm problemer med at Snapdragon 810 overoppheter, hvis den når en viss volt-spenning, og den har også problemer med hastigheten, grunnet en feil med RAM-styringskretsen.

Business Korea skriver, at det er usikkert, om Qualcomm overhodet kan rekke å få sendt den nyeste prosessor-generasjonen på markedet i første halvdel av 2015. Hvis det er sant, så er gode råd dyre for de nevnte produsenter, som alle har for vane å lansere nye flaggskipmodeller i begynnelsen av året.

Samsung kan som sagt alternativt benytte seg av den egenproduserte Exynos-prosessoren, mens kinesiske Huawei, som alltid bruker sin egen åttekjernede Kirin-prosessor, heller ikke vil bli rammet av Qualcomms forsinkelse.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top