Android

Qualcomm har store problemer med neste generasjons Snapdragon-prosessorer.
forfatter

Snapdragon 810 er navnet på prosessoren alle håper å se i neste års Android-toppmodeller fra selskap som HTC, LG, Sony og Samsung. Det er snakk om en åttekjernet 64-bits prosessor, som blant annet støtter 4K-skjermoppløsning, og mens Samsung også selv produserer sine såkalte Exynos-prosessorer og dermed ikke er like avhengige av Qualcomm, så vil det gå hardt ut over de fleste andre produsenter av Android-baserte smartmobiler, hvis Snapdragon 810 blir forsinket. Og det er det mye som tyder på at den gjør. Det skriver 9to5google.com, som siterer Business Korea.

Tilsynelatende opplever Qualcomm problemer med at Snapdragon 810 overoppheter, hvis den når en viss volt-spenning, og den har også problemer med hastigheten, grunnet en feil med RAM-styringskretsen.

Business Korea skriver, at det er usikkert, om Qualcomm overhodet kan rekke å få sendt den nyeste prosessor-generasjonen på markedet i første halvdel av 2015. Hvis det er sant, så er gode råd dyre for de nevnte produsenter, som alle har for vane å lansere nye flaggskipmodeller i begynnelsen av året.

Samsung kan som sagt alternativt benytte seg av den egenproduserte Exynos-prosessoren, mens kinesiske Huawei, som alltid bruker sin egen åttekjernede Kirin-prosessor, heller ikke vil bli rammet av Qualcomms forsinkelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.