Android

Qualcomm har store problemer med neste generasjons Snapdragon-prosessorer.
Annonse
Annonse
forfatter

Snapdragon 810 er navnet på prosessoren alle håper å se i neste års Android-toppmodeller fra selskap som HTC, LG, Sony og Samsung. Det er snakk om en åttekjernet 64-bits prosessor, som blant annet støtter 4K-skjermoppløsning, og mens Samsung også selv produserer sine såkalte Exynos-prosessorer og dermed ikke er like avhengige av Qualcomm, så vil det gå hardt ut over de fleste andre produsenter av Android-baserte smartmobiler, hvis Snapdragon 810 blir forsinket. Og det er det mye som tyder på at den gjør. Det skriver 9to5google.com, som siterer Business Korea.

Tilsynelatende opplever Qualcomm problemer med at Snapdragon 810 overoppheter, hvis den når en viss volt-spenning, og den har også problemer med hastigheten, grunnet en feil med RAM-styringskretsen.

Business Korea skriver, at det er usikkert, om Qualcomm overhodet kan rekke å få sendt den nyeste prosessor-generasjonen på markedet i første halvdel av 2015. Hvis det er sant, så er gode råd dyre for de nevnte produsenter, som alle har for vane å lansere nye flaggskipmodeller i begynnelsen av året.

Samsung kan som sagt alternativt benytte seg av den egenproduserte Exynos-prosessoren, mens kinesiske Huawei, som alltid bruker sin egen åttekjernede Kirin-prosessor, heller ikke vil bli rammet av Qualcomms forsinkelse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.