TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Farvel til iPod Touch

iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch

forfatter
Publisert 12.05.22 - 13:03

Du må skynde deg hvis du vil kjøpe en den siste utgaven av iPod Touch fra 2019. Apple har nemlig varslet at produksjonen vil bli innstilt, og at det ikke kommer flere iPod-produkter fra selskapet i Cupertino.

Ifølge Apple er årsaken at alle de andre produktene kan spille musikk, så det er ingen grunn til å selge en dedikert musikkspiller i 2022.

Les også Helt ærlig, Apple, hva driver dere med? Steve Jobs snur seg i graven! Den nye iPod touch hører ikke hjemme i 2019.

Den første iPod Touch så dagens lys i 2007. Visuelt lignet produktet Apples første iPhone og hadde i likhet med den revolusjonerende smarttelefon den splitter nye multitouch-teknologien. I tillegg kunne iPod Touch også laste ned apper fra Apples nye App Store.

Helt tilbake i 2001 lanserte Steve Jobs den aller første iPod-en. Slagordet var «a thousand songs in your pocket,» og på få år ble iPod nesen synonymt med begrepet musikkspiller. Og i 2006 sto diverse iPod-produkter for halvparten av Apples totale omsetning.

 

 

Apple iPod end of life iPod first generation Apple iPod end of life iPod Mini Apple iPod end of life iPod Nano 2006 Apple iPod end of life iPod Touch
<
>
iPod Nano kom i 2006, et år hvor salget av iPod-produkter sto for halvparten av Apples totalte omsetning. (Foto: Apple)

Så det er en æra både i musikkindustrien så vel som teknologiindustrien som nå er over. Hvil i fred, iPod Touch. Takk for alt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde