Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Europeisk mobil til norsk vær

La "breaking news" og Facebook bli hjemme når du tar turen ut i naturen. Kazam R5 er "bare" en telefon, men den tåler å være med overalt.

Skrevet av / 05.12.14 - 14:53
Europeisk mobil til norsk vær

Moderne smartmobiler tilbyr nesten alt. Bortsett fra én ting: Ro. Sju av ti bruker i dag sin mobiltelefon til å gå på nett. For tre år siden gjaldt det bare hver tredje av oss. Det gir harde kår til sinnsroen.

Med den begrunnelsen lanserer mobilprodusenten Kazam en telefon som stort sett «kun» kan brukes til det en telefon opprinnelig skulle, nemlig å ringe. Det kan den til gjengjeld under selv meget barske forhold.

kazam_r5_halvprofil
Kazam Life R5 har noe man sjeldent ser: Knapper! Og så tåler den et trykk på halvannet tonn.

Kazam Life R5 er en IP-67-sertifisert pansermobil. Det vil si at den kan tåle en skikkelig vannsprut, å mistes i gjørme og generelt hard mishandling (men ikke dykk med den!). Den kan dessuten overleve et fall på opptil to meter og tåle et trykk på halvannet tonn.

Telefonen vil sannsynligvis bli brukt som mobil nummer to – til å ta med på skiturer, fisketurer og joggeturer. Den har innebygd kompass, Bluetooth og et 2 MP kamera. Men altså ingen internettforbindelese med epost og fristende apper. Det lyder også som en utmerket mobil til skolesekken.

Kazam Life R5 koster 699 kroner.

Kazam_r5_Camera
Det er et 2 megapiksel kamera til å dokumentere fangsten på fisketuren eller utsikten på vandreturen. Men selfie-kamera finnes ikke, og uten internettilkobling er Instagram-kontoen utenfor rekkevidde.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top