Mobil

La "breaking news" og Facebook bli hjemme når du tar turen ut i naturen. Kazam R5 er "bare" en telefon, men den tåler å være med overalt.
Annonse
Annonse
forfatter

Moderne smartmobiler tilbyr nesten alt. Bortsett fra én ting: Ro. Sju av ti bruker i dag sin mobiltelefon til å gå på nett. For tre år siden gjaldt det bare hver tredje av oss. Det gir harde kår til sinnsroen.

Med den begrunnelsen lanserer mobilprodusenten Kazam en telefon som stort sett «kun» kan brukes til det en telefon opprinnelig skulle, nemlig å ringe. Det kan den til gjengjeld under selv meget barske forhold.

kazam_r5_halvprofil
Kazam Life R5 har noe man sjeldent ser: Knapper! Og så tåler den et trykk på halvannet tonn.

Kazam Life R5 er en IP-67-sertifisert pansermobil. Det vil si at den kan tåle en skikkelig vannsprut, å mistes i gjørme og generelt hard mishandling (men ikke dykk med den!). Den kan dessuten overleve et fall på opptil to meter og tåle et trykk på halvannet tonn.

Telefonen vil sannsynligvis bli brukt som mobil nummer to – til å ta med på skiturer, fisketurer og joggeturer. Den har innebygd kompass, Bluetooth og et 2 MP kamera. Men altså ingen internettforbindelese med epost og fristende apper. Det lyder også som en utmerket mobil til skolesekken.

Kazam Life R5 koster 699 kroner.

Kazam_r5_Camera
Det er et 2 megapiksel kamera til å dokumentere fangsten på fisketuren eller utsikten på vandreturen. Men selfie-kamera finnes ikke, og uten internettilkobling er Instagram-kontoen utenfor rekkevidde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.