Mobil

La "breaking news" og Facebook bli hjemme når du tar turen ut i naturen. Kazam R5 er "bare" en telefon, men den tåler å være med overalt.
Annonse
Annonse
forfatter

Moderne smartmobiler tilbyr nesten alt. Bortsett fra én ting: Ro. Sju av ti bruker i dag sin mobiltelefon til å gå på nett. For tre år siden gjaldt det bare hver tredje av oss. Det gir harde kår til sinnsroen.

Med den begrunnelsen lanserer mobilprodusenten Kazam en telefon som stort sett “kun” kan brukes til det en telefon opprinnelig skulle, nemlig å ringe. Det kan den til gjengjeld under selv meget barske forhold.

kazam_r5_halvprofil
Kazam Life R5 har noe man sjeldent ser: Knapper! Og så tåler den et trykk på halvannet tonn.

Kazam Life R5 er en IP-67-sertifisert pansermobil. Det vil si at den kan tåle en skikkelig vannsprut, å mistes i gjørme og generelt hard mishandling (men ikke dykk med den!). Den kan dessuten overleve et fall på opptil to meter og tåle et trykk på halvannet tonn.

Telefonen vil sannsynligvis bli brukt som mobil nummer to – til å ta med på skiturer, fisketurer og joggeturer. Den har innebygd kompass, Bluetooth og et 2 MP kamera. Men altså ingen internettforbindelese med epost og fristende apper. Det lyder også som en utmerket mobil til skolesekken.

Kazam Life R5 koster 699 kroner.

Annonse
Kazam_r5_Camera
Det er et 2 megapiksel kamera til å dokumentere fangsten på fisketuren eller utsikten på vandreturen. Men selfie-kamera finnes ikke, og uten internettilkobling er Instagram-kontoen utenfor rekkevidde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Det trådløse headsettet med ANC er laget til Xbox, men kan også brukes på andre plattformer, samt til musikk.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.