Ekstrem selfie-mobil fra HTC

Nye HTC Desire Eye har 13 Mp frontkamera og er vanntett!
forfatter

I går kveld på et presseevent i New York, viste HTC frem sin nye toppmodell i Desire-serien. Som namnet Eye antyder er det en mobil med stort fokus på det å knipse, redigere og dele bilder av høy kvalitet.
HTC Desire Eye Matt Blue Stack

Mest oppsiktsvekkende er det fremadrettede kameraet, som har en oppløsning på hele 13 megapiksler. Det har også en vidvinkellinse på 22 mm, som skulle rekke for å få med hele vennegjengen på selfie-bildene dine.
HTC Desire Eye selfie

HTC-mobilen skal også kunne ta bra bildet ved dårlig belysning, takket være en bakbelyst sensor og lyssterk optikk (F2,2). Holder ikke det, finnes også en dobbel LED-blitz som skal gi rikelig lys, men likevek bevare naturlige hudtoner. Dette er utvilsomt det mest imponerende frontkameraet vi har sett i en mobil hittil.
HTC Desire Eye front camera

Foruten imponerende hardware finnes også programmer som hjelper til å ta bra bilder. Bland annet ansiktsgjenkjenning som gir deg skarpere ansiktsdetaljer når man tar selfies (ouch). Den sørger også for å holde ansiktet innenfor bilderuten ved bruk til videokonferanser. Som for øvrig filmes i full HD-upplösning. Man kan filme med begge kameraene samtidig, slik at du kan dele både omgivelser, hendelser og dine egne reaksjoner samtidig.
HTC Desire Eye facetracking

Kameraet på baksiden er ikke dårlig det heller. Også den har en 13 megapiklers bakbelyst bildesensor, som skiller sig fra HTC One sitt såkalte Ultrapiksel-kamera som faktisk bare har 5 MP. Optikken har 28 mm brennvidde med F2,0 lysfølsomhet.

HTC Desire Eye back camera

HTC Desire Eye camera

Den nye HTC-mobilen er også blitt vanntett. IPX7-klassifiseringen innebærer at den skal tåle å ligge på en meters dyp i 30 minutter.
HTC Desire Eye LB NO

Annonse

Vårt intrykk av den 5,2 tommer store skjermen var at Full HD-upplösningen gir skarpe og detaljerte bilder. Også fargegjengivelsen var klart godkjent, så vidt vi kunne bedømme i det fargerikt opplyste lokalet.
HTC har ikke glemt lyden heller. Den har deres såkalte Boomsound-teknikk, med fremadrettede stereohøyttalere. Tre innebygde mikrofoner med støyreduksjon skal sørge for klare samtaler.
HTC Desire Eye side

Fargevalg og plastmaterialer gjør at HTC Desire Eye ikke føles like ekslusiv som HTC One. Men den har også en litt annen målgruppe, fortrinnsvis den oppvoksende generasjonen som liker å fotografere og dele opplevelsene sine.
HTC Desire Eye vil koste 4600 kroner når den slippes senare i år.

Fakta
Operativsystem: Android 4.4.2
Skjerm: 5,2 tum, 1080 x 1920 (424 ppi)
Prosessor: 2,3 GHz quadcore Snapdragon 801
Minne: 2 GB / 16 GB + <128 GB microSD
Kamera: 13 Mp 28mm F2,0 + 13 Mp 22mm F2,2
Trådløst: 4G LTE, wifi a/b/g/n, NFC, BT 4.0 AptX
Mål: 152 x 74 x 8,5 mm, 154 gram
Batteri: 2400 mAh, 20 h taltid, 538 h standby

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også