Nyhet

Drøssevis av nye produkter til Samsungs mobile økosystem

I tillegg til Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lansert Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sist, men ikke minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.

Skrevet av / 05.08.20 - 16:00
Drøssevis av nye produkter til Samsungs mobile økosystem

For første gang noensinne ble Samsung Galaxy Unpacked organisert som et digitalt event, direktesendt fra Korea. I tillegg til Galaxy Note 20-serien, som du kan lese alt om her, lanserte Samsung i dag en hel haug med nye produkter, som alle blir en del av Galaxy-økosystemet.

«I år lanserer vi et rekordstort antall produkter, som passer rett inn i tiden. Aldri før har vi mennesker stolt så mye/vært så avhengige av teknologi som nå. Teknologi skal gjøre livet lettere, mer effektivt og morsommere, ikke mer komplisert. Derfor har vi introdusert fem nye enheter, som alle er kraftige verktøy som kan hjelpe deg med å maksimere både arbeid og fornøyelse. Som en del av Galaxy-økosystemet fungerer enhetene sømløst sammen, slik at du kan fokusere på det som er viktigst for deg og enkelt bytte mellom arbeid og underholdning,» sier Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark, om dagens lansering.

Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+

Begge produktene kommer med store skjermer med en dynamisk oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. Tab S7 har en 11″ skjerm (2560 x 1600), hvor Tab S7+ har 12,4″ skjerm (2800 x 1750).

Spesielt Galaxy Tab S7+ ligner en iPad Pro-dreper. Under skjermen finner vi en Snapdragon 865+ prosessor samt enten 6 GB eller 8 GB RAM samt 128 GB eller 256 innebygd lagring, som selvfølgelig kan utvides via microSD-kort. Nettbrettet kommer med 5G samt fire 1,6W høyttalere med Dolby Atmos. Det er villeste er likevel batteriet, som er på hele 10.000 mAh, som ifølge Samsung muliggjør opptil 16 timers videoavspilling.

Både Galaxy Tab S7 og Tab S7+ kommer med samme oppgraderte S-Pen som Galaxy Note 20-serien. (Foto: Jonas Ekelund)

Både Galaxy Tab S7 og Tab S7+ leveres med samme oppgraderte S-Pen og Samsung Notes-app som finnes i Galaxy Note 20-serien.

Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7 vil kunne kjøpes fra den 21. august. Tab S7 i en ren Wi-Fi-versjon koster rundt 8.500 kroner, mens Tab S7 med LTE koster 10.000 kroner.

Galaxy Tab S7+ med kun Wi-Fi koster 11.000 kroner, mens den store modellen med 5G blir solgt for 13.500 kroner.

Samsung Galaxy Watch 3

Galaxy Watch3 er en premium smartklokke med et lett design i rustrfitt stål og ekte lærarmbånd. For første gang kommer Samsung-klokken også i en titanium-modell.

Likt som forgjengerne har Watch 3 en roterende klokkeskive, som lar brukeren hoppe mellom wigets og applikasjoner. Selve skiven kan brukeren selv velge, med et utvalg av 80.000 forskjellige varianter i Galaxy Store – eller lage sin egen og selv bestemme hvilken informasjon som skal vises på klokka.

Samsung Galaxy Watch 3 kommer i to størrelser – 41 mm og 45 mm. Her er det den store modellen vi har på armen. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch 3 tilbyr også nye funksjoner innenfor trening og helse. For eksempel blir det mulig å måle oksygenopptak og oksygen i blodet. Galaxy Watch 3 har enda en funksjon som kan registrere om man faller og sende SOS-signal til utvalgte kontakter.

Samsung Galaxy Watch 3 blir tilgjengelig i to størrelser fra den 21. august. Modellen på 41 mm skal koste 5.000 kroner, mens den større 45 mm har en veiledende pris på 5.500 kroner.

Brukeren kan velge mellom 80.000 forskjellige klokkeskiver i Galaxy Store, men med Watch 3 kan man også lage sine egne. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Buds Live

I motsetning til mange andre trådløse ørepropper, som alle sammen ligner hverandre, har den nye Galaxy Buds Live et helt unikt nytt design, som samtidig byr på en flott passform, slik at proppene kan sitte i ørene hele dagen.

Galaxy Buds Live har tre mikrofoner, som gjør lyden tydelig og naturlig, uten at man trenger å heve stemmen. Proppene kommer med ANC, og sammen med Samsung Galaxy Note 20-serien støtter de en såkalt Game Mode, som minsker forsinkelsen i lyden for en enda bedre spillopplevelse.

De nye Galaxy Buds Live øreproppene kan sammen med mobilene i den nye Galaxy Note 20-serie brukes som mikrofoner, slik at man kan få bedre lydkvalitet når man tar opp video. (Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet holder hele dagen og rekker til 20 timers avspilling uten ekstern oppladning (ca. 6 timer + ytterligere ca. 15 timers oppladning i etuiet). Batteriet lades raskt og kun 5 minutters oppladning kan gi opptil en times spilletid.

Galaxy Buds Live kan kjøpes i Norge fra og med den 21. august i fargene Mystic Bronze, Mystic White og Mystic Black til en anbefalt pris på 2.000 kroner.

Samsung Galaxy Buds Live ligner ingen andre trådløse ørepropper på markedet. Mest av alt minner de om to bønner. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Z Fold 2

Etter Samsung Galaxy Fold og Samsung Galaxy Z Flip har den koreanske elektronikkgiganten nå lansert en tredje brettbar mobil.

Samsung Galaxy Z Fold 2 er den direkte etterfølger til Galaxy Fold, og designer i store trekk identisk med forgjengerens. Alle bildene av den kommende Galaxy Z Fold 2 kan du se i galleriet under.

galaxyzfold2_back_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_back_mysticbronze_200702-scaled galaxyzfold2_back115_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_back115_mysticbronze_200702-scaled galaxyzfold2_backl30_mysticbronze_200702-scaled galaxyzfold2_front_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_front115_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_front115_mysticbronze_200702-scaled galaxyzfold2_frontl30_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_openfront_mysticblack_200703-scaled galaxyzfold2_openfront_mysticbronze_200702-scaled galaxyzfold2_side_mysticbronze_200702-scaled
<
>

Likevel er det et par vesentlige design-forskjeller: For det første er selfie-kameraet på den store hovedskjermen ikke lenger separat plassert i det store utsnittet, slik som på den tidligere Galaxy Fold. I stedet er kameraet nå synlig gjennom et markert hull i skjermen.

For det andre endrer Samsung (igjen) på hengslet, som forbinder de to halvdelene av den brettbare mobilen. Hengslet var til å begynne med Samsungs store problembarn, men koreanerne fikk etterhvert løst de tekniske problemene og sendte i fjor produktet på markedet med nesten seks måneders forsinkelse. Samsung Galaxy Z Fold 2 får et helt nytt hengsel, hvor selve hengselområdet er innebygd i et formtilpasset sylindrisk hus.

Galaxy Z Fold 2 har to Infinity-O skjermer med nesten ikke-eksisterende rammer. Frontskjermen måler 6,2″ og den solide hovedskjermen 7,6″, som gjør dem begge større enn skjermene på Galaxy Fold. Den nye brettbare mobilen kommer i to farger. Mystic Black og Mystic Bronze. Veiledende pris og tilgjengelighet kjenner vi foreløpig ikke til.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top