Denne kabelen gir high-end-lyd fra Android-mobilen

Dersom du har smartmobil eller nettbrett med OTG-støtte, kan du koble til en USB-DAC og få krystallklar lyd med denne kabelen fra Soundcare.
Annonse
Annonse
forfatter

Dersom du har en Android-mobil med OTG-støtte, kan du glede deg over muligheten for høyoppløst lyd på stereoanlegget! Mange Android-mobiler støtter musikk med oppløsning på 24-bit/96kHz, og koblet til en ekstern digitalkonverter kan du få fullt utbytte av denne oppløsningen.

Alt du trenger er denne OTG-kabelen fra Soundcare. Kabelen er rett og slett en mikro-til-mini-USB-kabel med støtte for OTG (USB On-The-Go). I en OTG-kabel er ID-pinnen koblet til jord, i motsetning til andre USB-kabler.

Slik gjør du
Mikro-USB-enden kobles til din OTG-kompatible smartmobil eller -nettbrett. Den andre kobler du til en digitalkonverter med mini-USB-inngang. For eksempel en FiiO E17 (arvtakeren til E7, les test her), som er en digitalkonverter og en hodetelefonforsterker i ett. Dersom du benytter en digitalkonverter uten eget batteri, så være oppmerksom på at denne da fôres med strøm fra din mobiltelefon og vil tappe denne raskere.

Kabelen er spesiallaget for Soundcare og er i følge importøren den eneste i sitt slag.

Importøren anbefaler mobiltelefoner og nettbrett med Android 4.0 og nyere, selv om Android 3.1 og nyere også kan støtte OTG. Men frem til versjon 4.0 skal det ha vært endel bugs og problemer med dette. Vær oppmerksom på at selve mobiltelefonen eller nettbrettet må støtte OTG, og ikke bare operativsystemet. Det er det slettes ikke alle som gjør, så forsikre deg om at din gjør dette før du kjøper kabelen. Blant annet støtter flere nyere modeller fra Samsung og Sony dette, men ikke alle.

Mobilapp
Det er også nødvendig med en mobilapp som støtter musikk via USB. For eksempel USB Audio Recorder Pro fra KVR.

Det gjøres oppmerksom på at dersom du bruker en USB-DAC-med egen strøm, må denne være slått på og koblet til androidenheten før denne slåes på. Gjøres dette i motsatt rekkefølge kan det hende at androidenheten ikke klarer å finne USB-enheten. I så fall, slå android enheten av og på.

Vi har ennå ikke fått testet om alle eksterne DAC-er fungerer med OTG-produkter, og setter derfor pris på kommentarer fra lesere som har erfaringer i feltet under.

Kabelen koster 148 kroner på bestsound.no. Butikken selger også til svenske og danske husstander.

En bonus du får med kabelen er at den også lar deg koble din enhet til et fotoapparat og overføre høykvalitets fotografier direkte til den mobile enheten. Og rett opp på Instagram! Vel å merke dersom ditt kamera har mini-USB-kontakt. Du kan også koble til en USB-harddisk. Flere OTG-apper for ulikt bruk er tilgjengelig på Play Store.

bestsound.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.