Denne kabelen gir high-end-lyd fra Android-mobilen

Dersom du har smartmobil eller nettbrett med OTG-støtte, kan du koble til en USB-DAC og få krystallklar lyd med denne kabelen fra Soundcare.
Annonse
Annonse
forfatter

Dersom du har en Android-mobil med OTG-støtte, kan du glede deg over muligheten for høyoppløst lyd på stereoanlegget! Mange Android-mobiler støtter musikk med oppløsning på 24-bit/96kHz, og koblet til en ekstern digitalkonverter kan du få fullt utbytte av denne oppløsningen.

Alt du trenger er denne OTG-kabelen fra Soundcare. Kabelen er rett og slett en mikro-til-mini-USB-kabel med støtte for OTG (USB On-The-Go). I en OTG-kabel er ID-pinnen koblet til jord, i motsetning til andre USB-kabler.

Slik gjør du
Mikro-USB-enden kobles til din OTG-kompatible smartmobil eller -nettbrett. Den andre kobler du til en digitalkonverter med mini-USB-inngang. For eksempel en FiiO E17 (arvtakeren til E7, les test her), som er en digitalkonverter og en hodetelefonforsterker i ett. Dersom du benytter en digitalkonverter uten eget batteri, så være oppmerksom på at denne da fôres med strøm fra din mobiltelefon og vil tappe denne raskere.

Kabelen er spesiallaget for Soundcare og er i følge importøren den eneste i sitt slag.

Importøren anbefaler mobiltelefoner og nettbrett med Android 4.0 og nyere, selv om Android 3.1 og nyere også kan støtte OTG. Men frem til versjon 4.0 skal det ha vært endel bugs og problemer med dette. Vær oppmerksom på at selve mobiltelefonen eller nettbrettet må støtte OTG, og ikke bare operativsystemet. Det er det slettes ikke alle som gjør, så forsikre deg om at din gjør dette før du kjøper kabelen. Blant annet støtter flere nyere modeller fra Samsung og Sony dette, men ikke alle.

Annonse

Mobilapp
Det er også nødvendig med en mobilapp som støtter musikk via USB. For eksempel USB Audio Recorder Pro fra KVR.

Det gjøres oppmerksom på at dersom du bruker en USB-DAC-med egen strøm, må denne være slått på og koblet til androidenheten før denne slåes på. Gjøres dette i motsatt rekkefølge kan det hende at androidenheten ikke klarer å finne USB-enheten. I så fall, slå android enheten av og på.

Vi har ennå ikke fått testet om alle eksterne DAC-er fungerer med OTG-produkter, og setter derfor pris på kommentarer fra lesere som har erfaringer i feltet under.

Kabelen koster 148 kroner på bestsound.no. Butikken selger også til svenske og danske husstander.

En bonus du får med kabelen er at den også lar deg koble din enhet til et fotoapparat og overføre høykvalitets fotografier direkte til den mobile enheten. Og rett opp på Instagram! Vel å merke dersom ditt kamera har mini-USB-kontakt. Du kan også koble til en USB-harddisk. Flere OTG-apper for ulikt bruk er tilgjengelig på Play Store.

Annonse

bestsound.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.