Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

De mest populære funksjonene tilgjengelige for flere

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.

Skrevet av / 24.09.20 - 10:52
De mest populære funksjonene tilgjengelige for flere

Hvordan vet store virksomheter egentlig hva forbrukerne vil ha? Tja, blant de mest brukte verktøyene finner vi algoritmer, som vurderer hva den enkelte brukeren eller hele målgrupper vil synes basert på tidligere atferd (f.eks. Netflix) eller fokusgrupper, hvor utvalgte forbrukere stilles dyptgående spørsmål til nye produkter, og deres svar og følelsesmessige reaksjoner observeres, måles og veies i minste detalj.

Eller … man kan også spørre dem direkte, hva de kunne tenkt seg, og det er nøyaktig det Samsung har gjort, da den koreanske elektronikkgiganten utviklet den såkalte Fan Edition av Samsung Galaxy S20.

Det har skjedd på diverse sosiale medier, og resultatet har blitt en smarttelefon med de mest populære funksjonene fra Galaxy S20-serien, men til en mer overkommelig pris.

“Galaxy S20 Fe er en del av S20-familien og er en ekte premium-smarttelefon, men til en pris som gjør den tilgjengelig for flere mennesker. Vi har lyttet til våre Gålaxy-brukere og inkludert de mest verdsatte funksjonene i S-serien som tredobbelt kamera, 5G, skjerm med 120 Hz og et stort batteri som holder hele dagen. I tillegg kommer den i seks forskjellige ekslusive farger, slik at alle kan finne en modell som passer til dem,” sier Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i hele seks farger. Her på bildet er det Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel og Cloud Navy. (Foto: Peter Gotschalk)

Konfigurasjon fra øverste hylle

Skjermens oppdateringsfrekvens er altså samme dynamiske 120 Hz, som man allerede kjenner fra de dyrere modellene i Galaxy Note 20-serien, mens størrelsen er på rimelige 6,5″.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i to versjoner med hhv. LTE og 5G. Den dyrere 5G-versjonen er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865-prosessor, mens den rene LTE-versjonen kommer med Samsungs egen Exynos 990-prosessor. Batterikapasiteten er på hele 4.500 mAh, og de nye smarttelefonene støtter både 25W hurtigladning (lader må kjøpes separat) samt 15W trådløs oppladning.

Med andre ord er den grunnleggende konfigurasjonen helt på nivå med Samsungs noe dyrere “ekte” S20-modeller, men med et større batteri, mens skjermoppløsningen (2400 x 1080) er litt lavere.

Kameraet er heller ikke helt på nivå med de nærmest absurde spesifikasjonene til for eks. Galaxy S20 Ultra. Mobilen er utstyrt med tre linser (12 MP ultravidvinkel, 12 MP primært og 8 MP tele) samt optisk bildestabilisering og 3x optisk zoom samt 30x hybridzoom.

Det nye kameraet støtter selvfølgelig nattmodus samt Samsungs egen oppfinnelse “Single Take”, hvor alle kameraets kanoner fyres av på en gang.

Pris og tilgjengelighet

Mobilen kommer i to versjoner med hhv. 128 og 256 GB innebygd lagring, som kan utvides med opptil 1 TB ved hjelp av et eksternt microSD-kort.

Samsung Galaxy S20 FE kan forhåndsbestilles fra den 23. september og har salgsstart den 2. oktober med en veiledende pris fra 7.490 kroner for 4G-versjonen med 128 GB lagring og fra 8.490 kroner for den 5G-klare versjonen med 128 GB lagring. Den nye mobilen fås i seks farger: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10
Skjerm: 6,5″ Dynamic AMOLED 120 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 407 ppi
Prosessor: Samsung Exynos 990 7 nm 64 bit octa-core / Snapdragon 865 7 nm 64 bit octa-core
Minne: 6-8 GB RAM / 128 GB lagring (+ microSD opptil 1 TB)
Kameraer: 12 Mp f/1.8 med OIS + 12 Mp f/2.2 123° ultravidvinkel + 8 Mp f/2.4 tele med OIS (primært) / 32 Mp f/2.2 (front)
Trådløst: 5G Sub6 el. 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vekt: 159,8 x 74,5 x 8,4 mm / 190 g
Batteri: 4500 mAh, 25 W hurtigoppladning + 15 W trådløs oppladning
Web: samsung.no

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Scroll to Top