Search
Generic filters

De mest populære funksjonene tilgjengelige for flere

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.

Hvordan vet store virksomheter egentlig hva forbrukerne vil ha? Tja, blant de mest brukte verktøyene finner vi algoritmer, som vurderer hva den enkelte brukeren eller hele målgrupper vil synes basert på tidligere atferd (f.eks. Netflix) eller fokusgrupper, hvor utvalgte forbrukere stilles dyptgående spørsmål til nye produkter, og deres svar og følelsesmessige reaksjoner observeres, måles og veies i minste detalj.

Eller … man kan også spørre dem direkte, hva de kunne tenkt seg, og det er nøyaktig det Samsung har gjort, da den koreanske elektronikkgiganten utviklet den såkalte Fan Edition av Samsung Galaxy S20.

Det har skjedd på diverse sosiale medier, og resultatet har blitt en smarttelefon med de mest populære funksjonene fra Galaxy S20-serien, men til en mer overkommelig pris.

«Galaxy S20 Fe er en del av S20-familien og er en ekte premium-smarttelefon, men til en pris som gjør den tilgjengelig for flere mennesker. Vi har lyttet til våre Gålaxy-brukere og inkludert de mest verdsatte funksjonene i S-serien som tredobbelt kamera, 5G, skjerm med 120 Hz og et stort batteri som holder hele dagen. I tillegg kommer den i seks forskjellige ekslusive farger, slik at alle kan finne en modell som passer til dem,» sier Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i hele seks farger. Her på bildet er det Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel og Cloud Navy. (Foto: Peter Gotschalk)

Konfigurasjon fra øverste hylle

Skjermens oppdateringsfrekvens er altså samme dynamiske 120 Hz, som man allerede kjenner fra de dyrere modellene i Galaxy Note 20-serien, mens størrelsen er på rimelige 6,5″.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i to versjoner med hhv. LTE og 5G. Den dyrere 5G-versjonen er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865-prosessor, mens den rene LTE-versjonen kommer med Samsungs egen Exynos 990-prosessor. Batterikapasiteten er på hele 4.500 mAh, og de nye smarttelefonene støtter både 25W hurtigladning (lader må kjøpes separat) samt 15W trådløs oppladning.

Med andre ord er den grunnleggende konfigurasjonen helt på nivå med Samsungs noe dyrere «ekte» S20-modeller, men med et større batteri, mens skjermoppløsningen (2400 x 1080) er litt lavere.

Kameraet er heller ikke helt på nivå med de nærmest absurde spesifikasjonene til for eks. Galaxy S20 Ultra. Mobilen er utstyrt med tre linser (12 MP ultravidvinkel, 12 MP primært og 8 MP tele) samt optisk bildestabilisering og 3x optisk zoom samt 30x hybridzoom.

Det nye kameraet støtter selvfølgelig nattmodus samt Samsungs egen oppfinnelse «Single Take», hvor alle kameraets kanoner fyres av på en gang.

Pris og tilgjengelighet

Mobilen kommer i to versjoner med hhv. 128 og 256 GB innebygd lagring, som kan utvides med opptil 1 TB ved hjelp av et eksternt microSD-kort.

Samsung Galaxy S20 FE kan forhåndsbestilles fra den 23. september og har salgsstart den 2. oktober med en veiledende pris fra 7.490 kroner for 4G-versjonen med 128 GB lagring og fra 8.490 kroner for den 5G-klare versjonen med 128 GB lagring. Den nye mobilen fås i seks farger: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10
Skjerm: 6,5″ Dynamic AMOLED 120 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 407 ppi
Prosessor: Samsung Exynos 990 7 nm 64 bit octa-core / Snapdragon 865 7 nm 64 bit octa-core
Minne: 6-8 GB RAM / 128 GB lagring (+ microSD opptil 1 TB)
Kameraer: 12 Mp f/1.8 med OIS + 12 Mp f/2.2 123° ultravidvinkel + 8 Mp f/2.4 tele med OIS (primært) / 32 Mp f/2.2 (front)
Trådløst: 5G Sub6 el. 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Mål og vekt: 159,8 x 74,5 x 8,4 mm / 190 g
Batteri: 4500 mAh, 25 W hurtigoppladning + 15 W trådløs oppladning
Web: samsung.no

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!