Cortana er Microsofts svar på Siri

En konkurrent til den stemmestyrte personlige assistenten i iOS kommer til Windows Phone.
forfatter

Når Microsoft i løpet av de kommende månedene lanserer Windows Phone 8.1, blir det med en stemmestyrt, personlig assistent, som skal være et alternativ til Apples Siri. Microsofts elektroniske butler får navnet Cortana (oppkalt etter den fiktive kunstige intelligensen av samme navn fra spillet “Halo”).

Og takket være The Verge vet vi også allerede hvordan Cortana kommer til å ta seg ut på mobiltelefoner med Windows Phone 8.1.

Som vist på bildet under, fremstår Cortana som en snakkende sirkel på skjermen. Sirkelen endrer form alt etter hva man spør om og hva hun svarer.

Skærmbillede 2014-03-05 kl. 15.54.36

I likhet med Google Now kan Cortana holder styr på for eksempel fly og andre transporttider, og Microsofts digitale assistent byr også på en slags notisbok som kan lagre informasjon til senere bruk.

cortanasettings1_560

Se en videodemonstrasjon av Cortana under:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.