Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Chipolo Point er en sporingsbrikke for Android

Sporingsbrikke som ikke krever app og som fungerer like godt uansett hvilket mobilmerke du har. Bortsett fra Apple.

Skrevet av / 25.05.23 - 16:18
Chipolo Point er en sporingsbrikke for Android

Vi har nok alle opplevd å løpe rundt på jakt etter tapte nøkler, eller fått panikk når vi ikke finner igjen lommeboka. Og det er da sporingsbrikkene kommer til unnsetning. Fram med mobiltelefonen, så kan man med en gang se hvor den sporede gjenstanden befinner seg, og videre spille av en lyd som gjør det lettere å lokalisere den.

Tile var først ute med å selge inn ideen og var lenge den eneste på markedet. Men Appen deres måtte da også være installert på folks mobiler for at de i det heletatt skulle kunne finne igjen tapte gjenstander. Så kom Samsung med sine Smarttags, som faktisk fungerte med den innebygde Smartthing-appen på mobilen, noe som ga en stor økning i antall brukere, og dermed gjorde brukervennligheten betydelig bedre.

Foto: Chipolo

Og så kom Apple på banen. Deres Airtags ble nesten umiddelbart synonymt med sporingsbrikker, simpelthen fordi det finnes så mange iPhone-mobiler der ute som hjelper til med å lokalisere brikkene. Og plutselig ble sporingsbrikker så praktiske og nyttige at de ble et “must”.

Naturligvis har Google også jobbet med sin egen løsning, dog har de vært litt stille om det. De har nemlig videreutviklet den eksisterende “Finn enheten min” (Find My Device), som lenge var begrenset til å kun finne forsvunnede mobiler. Den kan nå finne flere typer enheter – inkludert sporingsbrikker!

Chipolo, som tidligere har produsert sine egne sporingsbrikker samt brikker som er kompatible med Apples sporingstjeneste, lanserer nå brikker som fungerer med Google sin Find my Device. Dermed kan plutselig alle Android-mobiler der ute bidra til å finne den tapte enheten din. Med andre ord har sjansene økt dramatisk, og den er nå faktisk den første ordentlige konkurrenten til Airtags.

Chipolo kommer med to produkter, Chipolo One Point, en klassisk brikke som passer perfekt til nøkkelringen. De koster 34 euro pr. stk, eller 100 euro for en 4-pakning. Og så Chipolo Card Point, som er et tynt lite kort som får plass i lommeboka. De koster 39 euro stykket, og fås i flerpakk til en billigere stykkpris.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top