Search
Generic filters

Billige Android-mobiler fra Nokia

Nokias nye X-modeller kombinerer Android med Microsoft-tjenester til en svært så hyggelig pris.

De nye mobilene fra Nokia heter X, X+ och XL, og plasserer seg mellom den rasende billige Asha-serien og premiumserien Lumia.

NOKIA_X-07

De nye mobilene kjører i utgangspunktet Androids åpne plattform i bunn, men ovenpå denne har Nokia lagt sitt eget brukergrensesnitt, som utseendemessig minner svært mye om Windows Phone 8. Det innebærer altså de velkjente flisene som kan flyttes rundt på startskjermen, og at apper kan organiseres i egne mapper.

nokia x screen

Nokia X/X+ og XL kommer lastet med Microsofts tjenester som Skype, Onedrive (nytt navn på Skydrive) og Outlook. Nokia bidrar med apper som karttjenesten Here Maps, som erstatning for Google Maps.

Mange flere apper skal også kunne lastes ned fra Nokias egen nettbutikk. Selv om det ikke ble sagt rett ut på pressekonferansen, later det til at man ikke får tilgang til Google Play store gjennom Nokia-grensesnittet.

Nokia X och X+ har en 4-tommers skjerm, hvor eneste forskjell er at plus-modellen har mer minne. Nokia XL har en 5-tommers IPS-skjerm. Alle tre kommer med en Dual Core Snapdragon-prosessor på 1 GHz og skjermoppløsning på 800 x 480 piksler. X og X+ har 3 megapikslers kamera, mens XL har 5 MP.

Nokia X koster 89 euro, X+ kostar 99 euro, mens den større Nokia XL skal koste 109 euro. Prissettingen er med andre ord aggressiv, og Nokia håper å kunne slå konkurrentene i prisklassen gjennom bedre design, kvalitet og pålitelighet. Det er imidlertid ennå ikke bekreftet hvorvidt de nye budsjettmobilene fra Nokia blir å se her i Skandinavia.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.