Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Billige Android-mobiler fra Nokia

Nokias nye X-modeller kombinerer Android med Microsoft-tjenester til en svært så hyggelig pris.

Skrevet av / 24.02.14 - 19:21
Billige Android-mobiler fra Nokia

De nye mobilene fra Nokia heter X, X+ och XL, og plasserer seg mellom den rasende billige Asha-serien og premiumserien Lumia.

NOKIA_X-07

De nye mobilene kjører i utgangspunktet Androids åpne plattform i bunn, men ovenpå denne har Nokia lagt sitt eget brukergrensesnitt, som utseendemessig minner svært mye om Windows Phone 8. Det innebærer altså de velkjente flisene som kan flyttes rundt på startskjermen, og at apper kan organiseres i egne mapper.

nokia x screen

Nokia X/X+ og XL kommer lastet med Microsofts tjenester som Skype, Onedrive (nytt navn på Skydrive) og Outlook. Nokia bidrar med apper som karttjenesten Here Maps, som erstatning for Google Maps.

Mange flere apper skal også kunne lastes ned fra Nokias egen nettbutikk. Selv om det ikke ble sagt rett ut på pressekonferansen, later det til at man ikke får tilgang til Google Play store gjennom Nokia-grensesnittet.

Nokia X och X+ har en 4-tommers skjerm, hvor eneste forskjell er at plus-modellen har mer minne. Nokia XL har en 5-tommers IPS-skjerm. Alle tre kommer med en Dual Core Snapdragon-prosessor på 1 GHz og skjermoppløsning på 800 x 480 piksler. X og X+ har 3 megapikslers kamera, mens XL har 5 MP.

Nokia X koster 89 euro, X+ kostar 99 euro, mens den større Nokia XL skal koste 109 euro. Prissettingen er med andre ord aggressiv, og Nokia håper å kunne slå konkurrentene i prisklassen gjennom bedre design, kvalitet og pålitelighet. Det er imidlertid ennå ikke bekreftet hvorvidt de nye budsjettmobilene fra Nokia blir å se her i Skandinavia.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top