TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Billig Windows-telefon

Microsoft Lumia 650 skal bare koste 2.000 kroner.

forfatter
Publisert 17.02.16 - 11:40

Microsoft Lumia 640 kåret vi i fjor til Årets Bedste budsjettmobil. Til bare 1.600 kroner fikk man både 4G/LTE, kamera med 8 megapiksler, god skjerm og fremragende lydkvalitet. Man får virkelig mye for pengene, og derfor krysser vi fingrene for at Microsoft kan gjenta suksessen med etterfølgeren Lumia 650.

Lumia 650 er både lettere og slankere end forgængeren. Foto: Microsoft
Lumia 650 er både lettere og slankere enn forgjengeren. Foto: Microsoft

Prisen har steget noen hundrelapper – til rundt 2.000 kroner – men så har den nye modellen også 16 GB innebygd lagringsplass i stedet for 8 GB, AMOLED-skjerm i stedet for LCD, 5 MP frontkamera i stedet for 0,9 MP, og så kommer den selvsagt med Windows 10. Den er også både en god del lettere og slankere enn sin forgjenger.

Dessuten er alle Microsofts Office-programmer forhåndsinstallert på mobilen. Det var de riktignok også på Lumia 640.

Kameraet er på 8 MP, mens frontkameraet er på hele 5 MP. Foto: Microsoft
Kameraet er på 8 MP, mens frontkameraet er på hele 5 MP. Foto: Microsoft

Microsoft Lumia 650 blir tilgjengelig i norske butikker i løpet av mars, og den vil kunne kjøpes i to forskjellige versjoner, hvorav den ene støtter to SIM-kort.

Spesifikasjoner
Operativsystem: Windows 10
Skjerm: 5″ AMOLED, 1280 x 720, 294 ppi
Prosessor: 1,3 GHz Snapdragon 212 quad-core
Minne: 1 GB ram
Lagring: 16 GB (+ microSD opp til 200 GB)
Kamera: 8 MP + 5 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC, A-GPS, A-GLONASS
Mål: 142 x 70,9 x 6,9 mm
Vekt: 122 g
Batteri: 2000 mAh

youtu.be/15nAJorLmHY

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde