Search
Generic filters

Asus klar med Windows-nettbrett

Nå må vi venne oss til et nytt etternavn på Asus-nettbrett. Firmaets populære Android-nettbrett kjenner vi som ”Transformer”. Asus Vivo Tab og Asus Vivo Tab RT er basert på Windows 8 og RT.

Akkurat som Asus’ Transformer-serie er også Vivo-modellene tilgjengelig med tastaturdokk, som lar brukeren anvende produktet både som nettbrett og laptop. Dokken har også sitt eget batteri, som gir brukeren mer enn dobbelt batterilevetid.

Asus lanserte de to Windows-baserte nettbrettene i går i Berlin, i forbindelse med IFA, Europas største messe for forbrukerelektronikk, som offisielt åpner på fredag. Nøyaktig pris ble ikke opplyst.

Asus Vivo Tab
Denne modellen har en virkelig stor Super IPS+ skjerm på 11,6” og med en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Den leveres med 2 GB RAM og 64 GB innebygd minne. Til tross for den store skjermen veier Asus Vivo bare 675 gram og er 8,7 mm tynn. Under hjelmen drives maskinen av en Next Generation Intel Atom prosessor.

Nettbrettet er basert på Microsoft Windows 8 og kan både betjenes med fingrene ved hjelp av multitouch og med den medfølgende pennen fra Wacom. Vivo har dessuten et kamera på 8 MP med autofokus og LED-blits samt et frontkamera på 2 MP. NFC-teknologi skal blant annet gjøre det enkelt og raskt å forbinde Asus Vivo til andre enheter.

Tablet-computeren er baseret på Microsofts Windows 8 og kan både betjenes med fingrene ved hjælp af multitouch og med den medfølgende pen fra Wacom. Vivo har desuden et kamera på 8 MP med autofokus og LED-flash samt en frontkamera på 2 MP. NFC-teknologi skal blandt andet gøre det nemt og hurtigt at forbinde ASUS Vivo til andre enheder.

Asus Vivo Tab RT
Lillebroren er basert på den egne nettbrettversjonen (til ARM-baserte enheter) av Windows 8. Denne kaller Microsoft for Windows RT, herav også navnet på det nye Asus-nettbrettet. Vivo Tab RT er med sine 8,3 mm og 520 gram både en smule tynnere og lettere enn Vivo. Skjermen er med 10,1” også en smule mindre.

Prosessoren er en Nvidia Tegra 3 quad-core ARM Cortex A9-prosessor. Det betyr at Vivo Tab RT ikke kan kjøre programmer beregnet for prosessorer bygget på x86-protokollen – hvilket er stort sett alle Windows-programmer. Til gjengjeld blir Vivo Tab RT levert med en ARM-versjon av Office 2013 forhåndsinstallert.

Som sin storebror har Vivo Tab RT et 8 MP kamera, et 2 MP frontkamera og NFC.

asus.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.