Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Watch-salget stoppes

Apple har valgt å stanse salget av Apple Watch, grunnet en patenttvist.

Skrevet av / 19.12.23 - 11:07
Apple Watch-salget stoppes

Salget av de nyeste modellene av Apple Watch, som gjelder både Series 9 og Ultra 2, stanses i USA fra 21. desember. Dette skjer som følge av en juridisk tvist mellom Apple og selskapet Masimo.

Masimo hevder at pulsmålingsteknologien Apple bruker i de nye klokkene krenker et av deres patenter. Nærmere bestemt måten klokken overvåker blodoksygen på. Informasjonen rundt patentet skal ha blitt stjålet under et lukket møte tilbake i 2013 etter, Masimo hadde kontaktet Apple for samarbeid.

En kjennelse fra International Trade Commission (ITC) i oktober ga dem medhold, og Apple har bestemt seg for å rette seg etter kjennelsen inntil videre.

Masimo w1
Masimo har saksøkt Apple over et patent innen helsemonitoreringen i Apple Watch. Her helseklokken Masimo W1. Foto: Masimo

Apple anker kjennelsen

Apple er sterkt uenig i kjennelsen og anker den. De jobber samtidig aktivt med å få de nye klokkene tilbake i salg så raskt som mulig dersom kjennelsen opprettholdes.

Salget på Apples amerikanske nettbutikk stanses 21. desember, mens fysiske butikker får selge frem til julaften. Dette er siste sjanse for amerikanske forbrukere til å sikre seg de nyeste Apple Watch-modellene før en potensielt langvarig salgsstans inntrer.

Apple lover å gjøre sitt ytterste for å løse tvisten og få de populære smartklokkene tilbake i salg snarlig. I mellomtiden vil eldre modeller, som Series 8, fortsatt være tilgjengelige som alternativer.

Les også Smartklokken til menn (og andre med store håndledd) Apples robuste smartklokke til villmarkfans og folk med store håndledd er kommet i en ny versjon med få, men viktige nyheter. Det meste er vellykket.

Salget av Apple Watch går som vanlig i Europa

Vi har ikke hørt noe om at tvisten vil gå utover salget i Europa, men dersom rettstvisten blir langvarig, kan vi tenke oss at vi også blir påvirket. I Europa har Apple imidlertid måttet kutte ut all markedsføring om at klokkene er «karbonnøytrale», noe som åpenbart ikke stemmer.

Kilder: Gizmodo, 9to5mac.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top