Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Watch mest nøyaktig

Skiller seg ut med høyere kvalitet på målingene.

Skrevet av / 17.10.23 - 09:49
Apple Watch mest nøyaktig

Mange smartklokker har sensorer som måler EKG, eller elektrokardiogram om man vil, men det viser seg at alle er ikke like nøyaktige. Nå har universitetssykehuset i Basel, Sveits, testet hvor nøyaktig smartklokker måler EKG, og det én smartklokke som skiller seg ut.

I en artikkel som er publisert i Swiss Medical Weekly, beskrives nøyaktigheten til smartklokkenes målinger av hjerterytmen og visning av uregelmessigheter som relativt lik, men at Apple Watch skiller seg ut med bedre nøyaktighet og høyere kvalitet på målingene.

Testen ble utført av medisinstudenter, ansatte kardiologer, og foruten Apple Watch, testet de også nøyaktigheten til smartklokker som Fitbit Sense, KardiaMobile, Samsung Galaxy Watch og Withings ScanWatch. Deltagerne ble bedt om å vurdere kvaliteten og informasjonen fra SL-EKG på alle enhetene.

Med Apple Watch 8 kan du enkelt måle EKG. Bare husk at dette ikke erstatter et legebesøk om du føler deg dårlig. Men det er en bra måte å skape sjekke på. (Foto: Åsa Warme Hallén)

SL-EKG -Single Lead EKG – beskriver smartklokkenes ene elektrode som lager et elektrokardiogram ut av målingene. Profesjonelle EKG-målere har flere elektroder for bedre presisjon i målingene.

Testen konkluderer med at målinger fra SL-EKG som smartklokker bruker, kan være utfordrende å tolke. Det betyr altså mer hvor grundig man kan identifisere uregelmessigheter i hjerterytmen – som avhenger mye av den kliniske ekspertisen, enn hvilken smartklokke man har.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top