Apple Watch får første ansiktsløfting

Watch OS 2 kommer om en uke.

Skrevet av / 09.09.15 - 20:21
Apple Watch får første ansiktsløfting

Første gang vi fikk et glimt av Watch OS 2.0 var i vår i forbindelse med Apples årlige utviklerkonferanse, WWDC.

Nå er oppdateringen til Apple Watch på vei, og eiere av den mestselgende smartklokken i verden, kan se frem til en mengde nye funksjoner.

Watch-3Up-WatchOS2-3rdParty

Time Travel gir brukeren et raskt overblikk over dagen. Man dreier bare på klokkens digitale krone, og så dukker det opp en kronologisk oversikt over avtaler, begivenheter, etc. Meget lik tidslinjen som Pebble har lansert til sine smartklokker.

Time Travel på Apple Watch. Foto: Apple

Mange Apple Watch-brukere vil sikkert glede seg over, at Facebook Messenger får sin egen app på klokken, så man ikke bare får et varsel når man mottar en Facebook-melding, men kan lese beskjeden og svare på den via humørikoner eller stemmebeskjeder. Akkuat slik det har vært hele tiden med iMessage-beskjeder.

Facebook Messenger kommer snart til Apple Watch. Foto: Apple

Med Watch OS 2 åpner det for, at tredjeparts-utviklere kan lage apps til Apple Watch. Det finnes allerede rundt regnet 10.000 apper til plattformen, men med oppdateringen kan vi regne med å se et hav av nye apps, som drar nytte av de nye mulighetene for at tredjeparts-apper kan spille av video på klokken, bruke mikrofonen og mye mer.

Foto: Apple

For eksempel presentererte Apple i forbindelse med lanseringen, en ny app kalt  iTranslate, som kan oversette tale i realtid bare ved å lytte til hva man sier til klokken!

Watch OS 2 blir tilgjengelig den 16. september samtidig med en rekke nye Apple Watch-modeller – herunder sports-modeller i gull og rødgull laget av anodisert aluminium.

Det kommer også en modell i rustfritt stål med rødt armbånd – i den såkalte Product Red-serien, hvor Apple sender en del av omsetningen til AIDS-forskning.

Foto: Apple
Foto: Apple

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Kjærlighet ved første møte?

Pixel Watch oppgraderes

iPhone 15 er vesentlig bedre enn forgjengeren

Her er iPhone 15 Pro

Scroll to Top