Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple sies å tilby konkurrenter tilgang til NFC

For å blidgjøre EU skal Apple ha tilbudt konkurrerende betalingsløsninger å bruke iPhones NFC.

Skrevet av / 14.12.23 - 15:39
Apple sies å tilby konkurrenter tilgang til NFC

For å foreta trådløse betalinger med mobiltelefonen, «vippse» eller «tap to pay» som det heter på engelsk, bruker du Near Field Communication. På Android-mobiler brukes teknologien av alle slags apper, for eksempel sammenkobling med tilbehør. Men på iPhone er det bare Apple som har tilgang til NFC, som brukes til betalingsløsningen Apple Pay.

Illustrasjon: DALL-E 3

Som vi alle vet, liker ikke EU tanken på å stenge ute konkurrenter. Derfor utstedte Europakommisjonen for halvannet år siden en ny advarsel til Apple at dette oppfattes som et urettferdig konkurransefortrinn. Kommisjonen mener at Apple misbruker sin dominerende stilling innen mobile lommebøker på iOS.

The European Commission has informed Apple of its preliminary view that it abused its dominant position in markets for mobile wallets on iOS devices. By limiting access to a standard technology used for contactless payments with mobile devices in stores (‘Near-Field Communication (NFC)’ or ‘tap and go’), Apple restricts competition in the mobile wallets market on iOS.

For å foregripe en kommende dom mot selskapet, sier kilder nå at Apple har tilbudt EU å åpne opp NFC-brikken for konkurrenter som Paypal og europeiske banker. I rapporten fra Reuters er det ingen spesifikk omtale, og av åpenbare grunner kommenterer ikke Apple selv slike saker.

Kommisjonen forventes nå å innhente svar fra konkurrenter og forbrukerorganisasjoner i neste måned. Det er mulig at neste års forventede dom i saken kan bli avlyst. Det vil i så fall være en lettelse for Apple, ettersom brudd på EUs konkurranselovgivning kan resultere i bøter på 10 % av selskapets globale omsetning.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top