Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple øker sikkerheten for å beskytte mot tyverier

Krav om biometrisk identifikasjon for viktige kontoinnstillinger som tyver ofte endrer.

Skrevet av / 15.12.23 - 13:25
Apple øker sikkerheten for å beskytte mot tyverier

Tidigere i år rapporterte Wall Street Journal om en trend med iPhone-tyverier der målet ikke i første omgang var selve mobilen. Tyvene kikket over skulderen på folk og noterte skjermkoden deres før tyveriet. Det tok ikke lang tid før Apple ID-passordet ble endret, det lagrede passordet ble kopiert og tyven bestilte varer med det lagrede kredittkortet.

Nå svarer Apple på kritikken om at det er for lett å kvitte seg med alt når vi lagrer så mye sensitiv informasjon på mobilen. Brukere i Apples betatestprogram for operativsystemet iOS har lagt merke til en ny innstilling som vil dukke opp i neste versjon.

Illustrasjon: Dall-E 3

Problemet er at det i kategorien «Face ID og passord» har dukket opp en innstilling for «Beskyttelse mot stjålet enhet». Når den er slått av, kan en tyv bruke passordet ditt til å slå av fjernlåsen, deaktivere lokaliseringsfunksjonen, få tilgang til passordene dine og til og med endre Apple ID-passordet. Noe som ødelegger for brukeren på alle enhetene deres.

Når funksjonen er aktivert, må biometrisk identifikasjon, dvs. fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, brukes for å endre innstillingene ovenfor. Men funksjonen går lenger enn som så. Hvis du vil endre Apple ID-passordet ditt, opprette gjenopprettingsnøkler, endre kontaktinformasjonen din, legge til nye ansikter eller fingeravtrykk, fjerne biometrisk identifikasjon, slå av posisjonering eller deaktivere tyverifunksjonen, er det en ventetid. Du må vente én time og deretter identifisere deg på nytt.

Vi forventer at tyverisikringsfunksjonen dukker opp i begynnelsen av neste år.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top