Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple innrømmer at iPhone-alarm ikke fungerer

I flere måneder har iOS-brukere klaget over at iPhone-alarmer ikke ringer. Nå har Apple offisielt innrømmet feilen og kommenterer den for første gang.

Skrevet av / 03.05.24 - 14:31
Apple innrømmer at iPhone-alarm ikke fungerer

Apple har offisielt anerkjent en feil i iOS 17, som forhindrer at iPhone-alarmer går av, et stort frustrasjonsmomemt blant brukerne – bl.a. på Reddit. Problemet har plaget flere iPhone-brukere siden slutten av fjoråret, når mange iPhones ble oppdatert til iOS 17.

Til journalist Joanna Stern fra Wall Street Journal har Apple bekreftet at en feil i iOS 17 er årsaken til at alarmer aktiveres uten lyd. Selskapet jobber med en løsning, men har ennå ikke offentliggjort noen tidsplan for en oppdatering.

I mellomtiden har oppfinnsomme iOS-brukere selv prøvd å diagnostisere og løse problemet. Mange har pekt på Face ID-funksjonen “Oppmerksomhetsfunksjoner” som en mulig årsak. Funksjonen som bl.a. sørger for at brukeren faktisk ser på iPhone-en sin før Face ID fungerer, har vært en del av iOS i flere år, men ser ikke ut til å fungere som den skal i versjon 17, spesielt i kombinasjonen med den nye standby-modusen.

Og derfor finnes det allerede en midlertidig løsning på problemet, frem til Apple fikser det med en offisiell oppdatering. Deaktivering av “Oppmerksomhetsfunksjoner” under “Face ID & passord”, skal kunne løse problemet med lydløse alarmer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi lanserer Flip-konkurrent

HMD Skyline: en overraskende kul mobil

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Scroll to Top