Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple-aksjen stupte

Etter et katastrofalt kvartal reagerte markedet med å sende Apple-kursen ned med 8 prosent.

Skrevet av / 27.04.16 - 17:37
Apple-aksjen stupte

I går slapp Apple sin rapport for andre kvartal 2016. Omsetningen lå på 50,6 milliarder dollar med et resultat på 10,5 milliarder dollar. Det låter kanskje bra, men ikke sammenlignet med fjorårets 58 og 13,6 milliarder.

Markedet svarte med å senke aksjekursen med hele 8 prosent, en av de verste børsdagene i Apples historie. Bakgrunden er at dette er det andre kvartalet på rad hvor selskapet ikke når analytikernes forventninger.

Hovedproblemet er at iPhone-salget svikter. I løpet av perioden ble det solgt 51,2 millioner enheter mot 61,2 millioner i fjor. Salget av iPad går også ned, fra 12,6 milioner til 10,3 millioner.

For å tilfredstille markedet behøver Apple nye produkter og tjenester som har potensial til å øke inntektene igjen. Om den nylig lanserte 9,7″ iPad Pro eller den nye budsjettmobilen iPhone SE kan redde salget for neste kvartal, gjenstår å se.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top