TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

App Store stoppet mistenkelige transaksjoner for nesten 1,5 millioner dollar i 2021

I 2021 forhindret Apple 1,6 millioner risikable og upålitelige apper og oppdateringer i å bedra kundene

forfatter
Publisert 02.06.22 - 20:07

I fjor publiserte Apple en ny analyse til forebygging av svindel, som viste at i 2020 alene beskyttet Apples kombinasjon av teknologi og menneskelig innsats kunder imot potensielt uredelige transaksjoner på over 1,5 millioner dollar, som forhindret forsøk på tyveri av brukernes penger, opplysninger og tid – og sørger for at nesten en million problematiske nye apper ikke endte opp på kundenes telefoner.

I dag har Apple utgitt den årlige oppdateringen av analysen fra fjoråret. I 2021 beskyttet Apple kundene for bedragerske transaksjoner for nesten 1,5 millioner dollar og stoppet over 1,6 milliarder risikable og upålitelige apper og oppdateringer av apper for å svindle brukerne, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hvert sitt økosystem til det smarte hjemmet. Her får du et overblikk.

App Review

App Review-prosessen består av mange trinn og kombinerer automatiserte maskiner med manuell gjennomgang utført av mennesker. App Review anvender proprietære verktøy som bruker maskinlæring, heuristiske metoder og data samlet inn siden App Store ble lansert, som hjelper med å raskt hente ut store mengder informasjon om en app for å evaluere problemer og brudd.

I 2021 alene avviste App Review-teamet over 34.500 apper, fordi de inneholdt skjulte eller udokumenterte funksjoner, og over 157.000 apper ble avvist, fordi de viste seg å være spam, kopier av andre apper eller villedende for brukerne, som f.eks. kunne manipulere dem til å foreta et kjøp, forteller Apple.

Apple App Store
(Foto: Apple)

Bedragerske kontoer

Når utviklerkontoer brukes til bedragerske formål på en uredelig eller grov måte, stenges den krenkende utviklers Apple Developer Program-konto. Selv om disse personene eller enhetene bruker spesielle teknikker for å skjule handlingene deres, overvåker Apple dem for å sikre at tilknyttede kontoer raskt blir stengt. Som et resultat av denne insatsen stengte Apple over 802.000 utviklerkontoer i 2021. Ytterligere 153.000 registreringer fra utviklere ble avvist grunnet mistanke om svindel.

Apple har i løpet av bare den siste måneden blokkert over 3,3 millioner apper som distribueres ulovlig via Apple Enterprise Developer Program, som har som formål å gi større organisasjoner muligheten til å utvikle og distribuere egne apper privat til internt bruk. Lovbrytere har forsøkt å utnytte dette programmet i et forsøk på å utgi seg som en legitim virksomhet ved å manipulere en insider til å lekke loginopplysninger, som skal brukes til å sende ulovlig innhold.

Mandag den 6. juni starter Apples årlige World Wide Developers Conference (WWDC). Fra kl. 19 begynner den store keynote-presentasjonen, hvor vi kan forvente å høre nyheter om bl.a. iOS, iPadOS og macOS. Lyd & Bilde følger begivenheten, og senere samme kveld vil du kunne lese våres oppsummeringer av de viktigste nyhetene her på lydogbilde.no

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Black Week 2022: Seks knallgode mobiltilbud Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver også å kvitte seg med de dårligst selgende varene. Slik unngår du bomkjøp.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde