TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

App Store stoppet mistenkelige transaksjoner for nesten 1,5 millioner dollar i 2021

I 2021 forhindret Apple 1,6 millioner risikable og upålitelige apper og oppdateringer i å bedra kundene

forfatter
Publisert 02.06.22 - 20:07

I fjor publiserte Apple en ny analyse til forebygging av svindel, som viste at i 2020 alene beskyttet Apples kombinasjon av teknologi og menneskelig innsats kunder imot potensielt uredelige transaksjoner på over 1,5 millioner dollar, som forhindret forsøk på tyveri av brukernes penger, opplysninger og tid – og sørger for at nesten en million problematiske nye apper ikke endte opp på kundenes telefoner.

I dag har Apple utgitt den årlige oppdateringen av analysen fra fjoråret. I 2021 beskyttet Apple kundene for bedragerske transaksjoner for nesten 1,5 millioner dollar og stoppet over 1,6 milliarder risikable og upålitelige apper og oppdateringer av apper for å svindle brukerne, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hvert sitt økosystem til det smarte hjemmet. Her får du et overblikk.

App Review

App Review-prosessen består av mange trinn og kombinerer automatiserte maskiner med manuell gjennomgang utført av mennesker. App Review anvender proprietære verktøy som bruker maskinlæring, heuristiske metoder og data samlet inn siden App Store ble lansert, som hjelper med å raskt hente ut store mengder informasjon om en app for å evaluere problemer og brudd.

I 2021 alene avviste App Review-teamet over 34.500 apper, fordi de inneholdt skjulte eller udokumenterte funksjoner, og over 157.000 apper ble avvist, fordi de viste seg å være spam, kopier av andre apper eller villedende for brukerne, som f.eks. kunne manipulere dem til å foreta et kjøp, forteller Apple.

Apple App Store
(Foto: Apple)

Bedragerske kontoer

Når utviklerkontoer brukes til bedragerske formål på en uredelig eller grov måte, stenges den krenkende utviklers Apple Developer Program-konto. Selv om disse personene eller enhetene bruker spesielle teknikker for å skjule handlingene deres, overvåker Apple dem for å sikre at tilknyttede kontoer raskt blir stengt. Som et resultat av denne insatsen stengte Apple over 802.000 utviklerkontoer i 2021. Ytterligere 153.000 registreringer fra utviklere ble avvist grunnet mistanke om svindel.

Apple har i løpet av bare den siste måneden blokkert over 3,3 millioner apper som distribueres ulovlig via Apple Enterprise Developer Program, som har som formål å gi større organisasjoner muligheten til å utvikle og distribuere egne apper privat til internt bruk. Lovbrytere har forsøkt å utnytte dette programmet i et forsøk på å utgi seg som en legitim virksomhet ved å manipulere en insider til å lekke loginopplysninger, som skal brukes til å sende ulovlig innhold.

Mandag den 6. juni starter Apples årlige World Wide Developers Conference (WWDC). Fra kl. 19 begynner den store keynote-presentasjonen, hvor vi kan forvente å høre nyheter om bl.a. iOS, iPadOS og macOS. Lyd & Bilde følger begivenheten, og senere samme kveld vil du kunne lese våres oppsummeringer av de viktigste nyhetene her på lydogbilde.no

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lansert i Kina Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
For utendørstrening Finske Suunto lager, ifølge eget utsagn, produkter for at du skal holde deg aktiv. Enn så lenge må du imidlertid gjøre jobben selv.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend