Android 6.0 Marshmallow kommer til høsten

En ny Android-versjon er på vei. Tidligere var den bare kjent som Android M, men nå har den fått både navn og nummer.

Skrevet av / 20.08.15 - 15:33
Android 6.0 Marshmallow kommer til høsten

Siden Google lettet sløret for Android M i slutten av mai har et par forhåndsversjoner blitt sendt til utviklere, men nå har Google kommet med den tredje og siste forhåndsversjonen, som utviklere kan installere på Nexus-enheter, og derfor har den kommende Android-versjonens navn og nummer nå endelig blitt avslørt.

M står for Marshmallow og ikke M&M’s, som mange visstnok hadde håpet, og versjonsnummeret har tatt et tigersprang fra 5.1 til 6.0.

CMoF-2HVAAAcDWi
Foto: Google

Nytt i Android Marshmallow blir blant annet betalingsløsningen Android Pay, støtte av fingeravtrykksskanning og USB-C samt en mer brukervennlig måte å administrere app-tillatelser på.

Android Marshmallow blir tilgjengelig for forbrukere i løpet av høsten eller tidlig vinter. Samtidig vil Google lansere to nye Nexus-smartmobiler – en med 5,7-tommers skjerm i samarbeid med Huawei og en med 5,2” skjerm i samarbeid med LG, som også sto for fjorårets Nexus 5.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dine neste Ray-Bans blir ikke bare stilige, de blir også smarte!

Samsung lekker neste Galaxy

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Scroll to Top