Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Android 4 debuterer i Samsung Galaxy Nexus

I november kommer Samsungs nye Galaxy Nexus. Den får Googles nye Android 4.0 operativsystem, som skal ta igjen forspranget til Apples iOS 5.

Skrevet av / 19.10.11 - 10:27
Android 4 debuterer i Samsung Galaxy Nexus

Operativsystemet er en viktig del av en smartmobil. Kanskje den viktigste, siden det er det man opererer telefonen og alle funksjonene. Apple viste veien med iOS, og ganske raskt plukket Google opp hansken og lanserte Android.

Som ikke var mye å rope hurra for til å begynne med, men som på rekordtid har blitt et fullverdig, om enn ikke perfekt operativsystem.

Med Android 4.0 – Ice Cream Sandwich – skal man være mye nærmere, med et raffinert grensesnitt, og nye funksjoner.

Men under en demo av Ice Cream Sandwich i Hong Kong, fikk ikke Googles representant ansiktsgjenkjenning (som gjenkjenner brukeren og låser opp mobilen) til å virke. Quick Response fungerte heller ikke under demoen.

Det som faktisk virket, var Android Beam. Hvor man kan utveksle data, kontakter mye annet mellom mobiler og nettbrett som kjører Ice Cream Sandwich. Og støtter NFC, nærfeltskontakt mellom enheter som smartmobiler.

Ikke ulikt Bump-appen for iPhone altså.

Samsung Galaxy Nexus som er 8,9 mm tynn, er delvis basert på Galaxy SII, og har en kjempesvær  4.65-tommers Super HD AMOLED pekeskjerm med 1280 x 720 oppløsning, 1.2 GHz dobbeltkjerne prosessor, NFC og pussig nok bare 5 megapiksler kamera.

De fleste konkurrentene – også nye iPhone 4S – har gjerne 8 Mp.

Mobilen vil forøvrig støtte 4G i noen markeder, som gir langt kjapper opp-og nedlasting i mobilnettet enn 3G, og kommer med 16 eller 32 GB lagringskapasitet.

Nexus er i butikkene i november, med Android 4 installert, tilen pris av cirka 5.000 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top