Search
Generic filters

Android 4 debuterer i Samsung Galaxy Nexus

I november kommer Samsungs nye Galaxy Nexus. Den får Googles nye Android 4.0 operativsystem, som skal ta igjen forspranget til Apples iOS 5.

Operativsystemet er en viktig del av en smartmobil. Kanskje den viktigste, siden det er det man opererer telefonen og alle funksjonene. Apple viste veien med iOS, og ganske raskt plukket Google opp hansken og lanserte Android.

Som ikke var mye å rope hurra for til å begynne med, men som på rekordtid har blitt et fullverdig, om enn ikke perfekt operativsystem.

Med Android 4.0 – Ice Cream Sandwich – skal man være mye nærmere, med et raffinert grensesnitt, og nye funksjoner.

Men under en demo av Ice Cream Sandwich i Hong Kong, fikk ikke Googles representant ansiktsgjenkjenning (som gjenkjenner brukeren og låser opp mobilen) til å virke. Quick Response fungerte heller ikke under demoen.

Det som faktisk virket, var Android Beam. Hvor man kan utveksle data, kontakter mye annet mellom mobiler og nettbrett som kjører Ice Cream Sandwich. Og støtter NFC, nærfeltskontakt mellom enheter som smartmobiler.

Ikke ulikt Bump-appen for iPhone altså.

Samsung Galaxy Nexus som er 8,9 mm tynn, er delvis basert på Galaxy SII, og har en kjempesvær  4.65-tommers Super HD AMOLED pekeskjerm med 1280 x 720 oppløsning, 1.2 GHz dobbeltkjerne prosessor, NFC og pussig nok bare 5 megapiksler kamera.

De fleste konkurrentene – også nye iPhone 4S – har gjerne 8 Mp.

Mobilen vil forøvrig støtte 4G i noen markeder, som gir langt kjapper opp-og nedlasting i mobilnettet enn 3G, og kommer med 16 eller 32 GB lagringskapasitet.

Nexus er i butikkene i november, med Android 4 installert, tilen pris av cirka 5.000 kroner.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.