Search
Generic filters

Hacker-hotspot kan lamme din iPhone

Et ondsinnet aksesspunkt kan lokke iPhoner og iPader i en felle, som er umulig å unnslippe.

sikkerhetskonferansen RSA i San Francisco, USA, demonstrerte forskere fra sikkerhetsfirmaet Skycure en spesielt alvorlig sikkerhetsbrist i iOS, som kan bringe iPhoner og iPader i kne automatisk.

De to forskenre Adi Sharabani og Yair Amit har gitt sin teknologi navnet No iOS Zone. Når en iPhone eller en iPad kommer innenfor rekkevidden av deres trådløse aksesspunkt, vil den helt automatisk logge seg på wifi-nettverket i den tro at det er snakk om et offisielt nettverk fra teleoperatøren, mens den i virkeligheten nå er i angripernes makt. Ved demonstrasjonen viste de to hvordan man får telefonen til å gå inn i en uendelig sekvens av krasjer og gjenstarter. Og har man først kommet innenfor rekkevidden av det skadelige aksesspunktet, hjelper det ikke å prøve å slå av trådløst nettverk, da telefonen ikke reagerer på berøring.

Den eneste løsningen er å forlate stedet, så telefonen automatisk kobles av nettverket. Og hvis det var snakk om et ekte hackerangrep, ville telefonen inntil da være prisgitt hackernes vilje.

De to forskerne mener at angrepet for eksempel kan utnyttes til å lamme telefoner ved politiske møter eller i finanssentre.

Selv om angrep av denne typen så langt man vet ikke har blitt utført av hackere, tar Apple feilen særdeles alvorlig, og jobber nå sammen med Skycure med å tette sikkerhetshullet, som kan ramme enhver iOS-enhet.

Kilde: The Register

I videoen under kan man se en iPhone som lammes av No iOS Zone-angrepet. Vi må imidlertid advare mot de to forskernes musikkvalg.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.