Hands-on med LG G2

Vi fikk leke oss med LGs nye toppmobil i New York. Her er førsteinntrykket!
Annonse
Annonse
forfatter

Under produktpresentasjonen fortalte LG at de har jobbet spesielt med å forbedre og utvikle 5 områder med G2:

Den mest fremtredende designendringen er at man har rensket fronten og siden for fysiske knapper. I stedet sitter det en multifunksjon-knapp på baksiden. I midten en av/på-knapp, med volum +/- over og under og også brukes til andre funksjoner når man tar bilder eller gjør notater.

multifunktionsknapp

Førsteinntrykket er at det fungerer bra. Man savner ikke de tradisjonelle knappene og fingrene havner naturlig på rett sted på baksiden. Man får et godt grep om om mobilen når man bruker den og vil justere volum eller andre funksjoner under en samtale.

Display

Annonse

Takket være smart ledningsdragning har LG G2 svært smal ramme rundt skjermen, som er på hele 5,2 tommer uten at den føles større i hånden enn en vanlig 5″ modell.

G2 vs S4
Samsung Galaxy S4 (5″ skjerm) sammenlignet med LG G2 (5,2″ skjerm.

 

screen tech

 

Selv om antall bildepunkter per tomme ikke er rekordhøyt så ser skjemen veldig skarp ut, angivelig takket være at man har brukt IPS istedet for AMOLED panel.

Annonse

Kamera

For å kunne skvise inn en kameralinse med optisk bildestabilisator og hele 13 megapikslers oppløsning uten å gjøre mobilen tykkere har LG gjort drastiske grep. For å gjøre plass til linsen måtte bl. a batteriet redesignes fullstendig.

camera parts

Den optiske bildestabilisatoren ble demonstrert under presentasjonen, og ser ut til å prestere betydelig bedre enn konkurrentene i LGs demo, men noen endelig konklusjon kan vi ikke dra før vi har testet selv under kontrollerte forhold.

OIS

Annonse

Lyd

LG-mobilen støtter musikkfiler med bedre lydkvalitet, ikke bare opp til vanlig CD kvalitet (16 bit, 44khz) men faktisk helt opp til høyoppløst 24 bit/192 khz. Ikke verst for en mobil. Hvor bra det låter i praksis var vanskelig å si i de støyende omgivelsene, men blir spennende å teste med et par bra ørepropper. Vi lurer også på hvor store lydfilene egentlig blir.

sound quality

 

En funksjon vi satte pris på var at man automatisk får opp forslag om å starte en app, for eksempel musikkspilleren, når man plugger inn hodetelefonene.

Annonse

Brukergrensesnitt

Det ble ikke bare snakket om hardware, LG har også arbeidet med hvordan det å utføre vanlige funksjoner kan gå enda raskere og smidigere.

Man slår mobilen av og på ved å kneppe på skjermen to ganger. LG har også gjort det lettere å kopiere over informasjon fra en SMS til en møtebooking i kalenderen.

Dessuten har man et “gjestemodus” der man kan sperre hvilke funksjoner som gis tilgang til, noe som er kjekt hvis den unge poden skal låne mobilen for å spille.

remote

Annonse

 

Man kan også bruke mobilen som multifjernkontroll til hjemmekinoanlegget. Ikke unikt, men praktisk.

Tilbehør

G2 får selvfølgelig også tilbehør, blant annet skjermbeskyttelse i alle mulige farger. Vi likte spesielt QuickWindow Case som lar deg se klokken, meldinger, været m.m uten å måtte åpne dekselet.

covers

Annonse

 

LG vil også lansere ørepropper som matcher mobilens lydmuligheter.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.