Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hands-on med LG G2

Vi fikk leke oss med LGs nye toppmobil i New York. Her er førsteinntrykket!

Skrevet av / 07.08.13 - 22:48
Hands-on med LG G2

Under produktpresentasjonen fortalte LG at de har jobbet spesielt med å forbedre og utvikle 5 områder med G2:

Den mest fremtredende designendringen er at man har rensket fronten og siden for fysiske knapper. I stedet sitter det en multifunksjon-knapp på baksiden. I midten en av/på-knapp, med volum +/- over og under og også brukes til andre funksjoner når man tar bilder eller gjør notater.

multifunktionsknapp

Førsteinntrykket er at det fungerer bra. Man savner ikke de tradisjonelle knappene og fingrene havner naturlig på rett sted på baksiden. Man får et godt grep om om mobilen når man bruker den og vil justere volum eller andre funksjoner under en samtale.

Display

Takket være smart ledningsdragning har LG G2 svært smal ramme rundt skjermen, som er på hele 5,2 tommer uten at den føles større i hånden enn en vanlig 5″ modell.

G2 vs S4
Samsung Galaxy S4 (5″ skjerm) sammenlignet med LG G2 (5,2″ skjerm.

 

screen tech

 

Selv om antall bildepunkter per tomme ikke er rekordhøyt så ser skjemen veldig skarp ut, angivelig takket være at man har brukt IPS istedet for AMOLED panel.

Kamera

For å kunne skvise inn en kameralinse med optisk bildestabilisator og hele 13 megapikslers oppløsning uten å gjøre mobilen tykkere har LG gjort drastiske grep. For å gjøre plass til linsen måtte bl. a batteriet redesignes fullstendig.

camera parts

Den optiske bildestabilisatoren ble demonstrert under presentasjonen, og ser ut til å prestere betydelig bedre enn konkurrentene i LGs demo, men noen endelig konklusjon kan vi ikke dra før vi har testet selv under kontrollerte forhold.

OIS

Lyd

LG-mobilen støtter musikkfiler med bedre lydkvalitet, ikke bare opp til vanlig CD kvalitet (16 bit, 44khz) men faktisk helt opp til høyoppløst 24 bit/192 khz. Ikke verst for en mobil. Hvor bra det låter i praksis var vanskelig å si i de støyende omgivelsene, men blir spennende å teste med et par bra ørepropper. Vi lurer også på hvor store lydfilene egentlig blir.

sound quality

 

En funksjon vi satte pris på var at man automatisk får opp forslag om å starte en app, for eksempel musikkspilleren, når man plugger inn hodetelefonene.

Brukergrensesnitt

Det ble ikke bare snakket om hardware, LG har også arbeidet med hvordan det å utføre vanlige funksjoner kan gå enda raskere og smidigere.

Man slår mobilen av og på ved å kneppe på skjermen to ganger. LG har også gjort det lettere å kopiere over informasjon fra en SMS til en møtebooking i kalenderen.

Dessuten har man et «gjestemodus» der man kan sperre hvilke funksjoner som gis tilgang til, noe som er kjekt hvis den unge poden skal låne mobilen for å spille.

remote

 

Man kan også bruke mobilen som multifjernkontroll til hjemmekinoanlegget. Ikke unikt, men praktisk.

Tilbehør

G2 får selvfølgelig også tilbehør, blant annet skjermbeskyttelse i alle mulige farger. Vi likte spesielt QuickWindow Case som lar deg se klokken, meldinger, været m.m uten å måtte åpne dekselet.

covers

 

LG vil også lansere ørepropper som matcher mobilens lydmuligheter.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top