Search
Generic filters

21 prosent vil kjøpe nettbrett

Mange norske husstander vurderer kjøp av nettbrett i 2012.

I en husstandsundersøkelse gjort av Stiftelsen Elektronikkbransjen svarte 21 prosent av totalt 1000 husstander at de tenker på å kjøpe nettbrett i løpet av året.

– Dette betyr at om lag 450.000 nordmenn vurderer å kjøpe et slikt produkt, og det viser den enorme interessen det er for nettbrett, sier informasjonssjef Erik Andersen i en pressemelding.

350.000

Salget av nettbrett begynte i 2010. Ved utgangen av dette året beregnet Stiftelsen Elektronikkbransjen at det var solgt om lag 120.000 brett. Disse produktene kom ikke i elektronikkbutikkene før mot slutten av året. Det betydde at mange i startfasen kjøpte produktet på nett fra utlandet.
– Men allerede da så vi at dette var et spennende produkt mange ønsket å anskaffe seg. I løpet av fjoråret antar vi at det totalt ble solgt mellom 230.000 og 250.000 nettbrett. Det betyr at det trolig var mellom 350.000 og 370.000 nettbrett i bruk ved siste årsskifte, sier Andersen.

Supplerer datamaskinen

I bransjesammenheng blir nettbrettene ofte betegnet som den fjerde skjermtypen. Produktene med minst skjerm er mobiltelefonen, deretter kommer nettbrettene med skjermstørrelse stort sett mellom fem og ti tommer. Datamaskinene har større skjermer, men den største skjermtypen er TV-apparatene.

Apple-sjef Tim Cook uttalte tirsdag at han tror salget av nettbrett som iPad på sikt vil overgå de tradisjonelle bærbare PC-ene. Apples vil trolig lansere sitt neste nettbrett, iPad 3, den 7. mars i år, i følge PC World.

– Statistikkene fra mange andre land har vist at når omsetningen av nettbrett har begynt for fullt, har salget av små datamaskiner gått kraftig tilbake. Dette ser ikke ut til å være tilfelle hos oss. I Norge supplerer nettbrettene produktene med de andre skjermtypene. Med andre ord ser det ut til at de fleste nordmenn vil ha både og, sier Andersen.

 Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker