Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

10 ting du ikke visste at iPhone kan gjøre

Komplettere med smart tilbehør så blir den så mye mer enn en mobiltelefon.

Skrevet av / 28.02.17 - 06:00
10 ting du ikke visste at iPhone kan gjøre

Audioquest Dragonfly Red, DAC

(Foto: Produsenten)

Vellydende musikkilde

Lydkvaliteten i de fleste mobiltelefoner er dessverre fortsatt veldig neglisjert. Men man må ikke nøye seg med de innebygde kretsene. En ekstern digitalomvandler plukker ut lyden digitalt, og gjør den om til analog med betydelig bedre kvalitet. Dragonfly Red har dessuten en hodetelefonforsterker slik at du kan bruke mer tungdrevne hodetelefoner. Krever Apples Lightning USB-adapter for å koble til iPhone.

Pris: 1.900 kr
Web: hifiklubben.no

 

 

Shure Motiv MV88, mikrofon

(Foto: Produsenten)

Proff lydinnspilling

Gir lydopptak med fullgod kvalitet uten behov for andre apparater.

Alle som har forsøkt å spille inn konserter eller egen sang med mobilen, har raskt innsett at selv om videokvaliteten er OK, så er lyden bedrøvelig. Den lille mikrofonen i mobilen er helt enkelt ikke bra nok. Men ved å plugge inn en skikkelig mikrofon får man faktisk bra lydkvalitet, uten å måtte kjøpe en diktafon eller et digitalt innspillingsapparat. Ikke bare til musikk, men også til intervjuer eller forelesninger.

Pris: 1.400 kr
Web: shure.eu

 

 

Olloclip core lens set, kameraoptikk

(Foto: Produsenten)

Fleksiblere kamera

Med ny optikk kan du ta bilder som ikke er mulig med det vanlige kameraet.

Om du har siklet etter den ekstra optikken i iPhone 7 Plus, trenger du nødvendigvis ikke ombestemme deg. Olloclip har løse linser man knepper fast over kameraet for å endre brennvidden. I dette grunnoppsettet får man en fisheye-linse, en 15x makrolinse samt en vidvinkellinse. Men det finnes også et Active linse sett hvor man får den savnede 2x-telelinsen samt en vidvinkellinse. Og for dem som elsker nærbilder, et makro-kit.

Pris: 120 Euro
Web: olloclip.com

 

 

DJI Osmo Mobile, steadycam

(Foto: Produsenten)

Ristefrie actionfilmer

Med dette bildestabiliserende håndtaket kan du utføre kameraløp som proffene.

Samme hvor mye optisk bildestabilisering Apple bygger inn i mobilene, blir det aldri like episke kameraløp som på film. Der benytter jo kameramannen en avansert sele som alltid holder kameraet rett og stødig selv om han beveger seg. Men med droneprodusenten DJIs lille gimbal-stabilisator kan du få lignende funksjon til en brøkdel av prisen i et smidigere format. Knappene på håndtaket styrer videoinnspillingen.

Pris: 3.300 kr
Web: dji.com

 

 

Flir One, varmekamera

(Foto: Produsenten)

Få superhelt-syn

Oppdag den usynlige verden, og finn varmespill, vannlekkasjer og skumle ting i mørket.

Om man har et utett hus med kuldepunkter og varmelekkasje, er et varmekamera perfekt for å se det som ellers er usynlig. Man kan også finne lekkasjer fra varmtvannsrør i veggene. Et billigere alternativ til et komplett varmekamera er å kjøpe Flir One, som man bare plugger inn i iPhonen. Som en bonus kan man se om noen smyger i buskene om natten, om man føler seg utrygg. Eller se om man slukket bålet ordentlig.

Pris: 2.500 kr
Web: flir.se

 

 

Lifeprint, mobilprinter

(Foto: Produsenten)

Polaroid alternativ

Få bildene ut på papir akkurat som før, men direkte fra mobilen.

De ikoniske Polaroid-kameraene ble populære fordi man omgående kunne vise folk bildene man hadde tatt, uten å måtte vente på fremkalling. I dag, med bildene på skjermen, er det ikke like imponerende. Men kanskje akkurat derfor har papirkopier fått et retro-kult oppsving. Vil man likevel ikke investere i et helt nytt kamera, kan man alltid kjøpe en Lifeprint i stedet. Den skriver ut mobilbilder på farten takket være batteridrift.

Pris: 1.500 kr
Web: liffeprintphotos.com

 

 

Withings wireless blood pressure monitor, blodtrykksmåler

(Foto: Produsenten)

Ha kontroll på helsen

Smidigste måten å ha kontroll på blodtrykket både akkurat nå og over tid.

Har man fått en advarsel fra doktoren om at man bør ha kontroll på blodtrykket, er det lett å bli urolig. Et besøk på legekontoret i tide og utide er anstrengende, og apparatene på apoteket er ikke smidige. Men med Withings blodtrykksmåler havner målingen av systolisk og diastolisk blodtrykk direkte i mobilen. Man får påminnelser, verdiene sammenlignes med normalverdien, og man kan få diagram å vise til legen.

Pris: 1.200 kr
Web: withings.com

 

 

Telia Sense, bilovervåkning

(Foto: Produsenten)

Gjør bilen smart

Man må ikke ha den nyeste luksusbilen for å få trådløs overvåkning og internettjenester.

Nyere biler har ofte funksjoner som å få melding om at bilen flyttes, å kunne låse den opp på avstand, og ha et trådløst internett i bilen. Men det kommer alt flere bokser man kan koble inn i den såkalte OBD-porten i bilen, og få slike funksjoner. Mest interessant er Telia Sense, som nå har blitt lansert i Sverige, og er på gang i Skandinavia. Den kan nemlig også kobles til tjenester som bilinspeksjon, verkstedet og forsikringsselskapet.

Pris: 1.500 svenske kr + 100 sek/måned
Web: teliasense.com

 

 

Apple TV remote, fjernkontroll

(Foto: Produsenten)

Bedre Apple TV fjernkontroll

Enda smidigere enn den fysiske fjernkontrollen til Apple TV er iPhone-appen.

Visst er fjernkontrollen til Apple TV smart, med sin touchplate og mikrofon for å snakke med Siri. Men en ting er den virkelig dårlig på, og det er å skrive inn tekst på skjermen. Koder til ulike tjenester eller søkefelt i filmtjenesten blir plutselig et irritasjonsmoment. Bruker man i stedet iPhone-appen, får man opp et tastatur på skjermen. Mye mer smidig. Dessuten er appen en livredder når man ikke finner fjernkontrollen.

Pris: Gratis
Web: apple.no

 

 

Apple Health, livredder

(Foto: Produsenten)

Livsviktige helsedata

La ambulansepersonalet se opplysningene dine ved en ulykke eller alvorlig sykdom.

Det er kjempeviktig at redningspersonalet får vite viktige opplysninger om deg. Ikke bare hvem du er og hvem de kan kontakte, men også om du har noen alvorlige sykdommer eller allergier overfor medisin. Er du bevisstløs, er det et problem. Gjør derfor deg selv en tjeneste og gå inn i appen Helse. Trykk på Medisinsk ID, og fyll inn dataene dine. Huk av for «vis på låsskjerm». Da kan man se disse dataene selv om telefonen er låst.

Pris: Gratis
Web: apple.no

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top