Nikon utfordrer GoPro

Små actionkameraer er enormt populære. Nå satser også Nikon på action i markedet med tre kameraer.
forfatter

Hvem husker at Nikon lanserte et actionkamera med 360-graders videoopptak? Ikke? Det skjedde i januar 2016, en liten evighet siden.

Men nå er det endelig klart. Sammen med to andre actionkameraer med litt smalere bildevinkel.

Nikons 360-kamera i KeyMission-serien, ble forsinket kraftig at jordskjelvet i Japan, som stoppet produksjon på flere fabrikker. Men nå nærmer det seg for tre KeyMission actionkameraer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

360-kameraet er det samme, med to fiskeøyebjektiver som fanger og setter sammen opptaket i 4K-oppløsning til 360 grader. Man kan også ta stillbilder med det i 8 Mp oppløsning, velge 170 graders opptak i stedet, og så er det vanntett til 30m meter.

Det er også perfekt for opptak av innhold til VR – Virtual Reality – som også øker i popularitet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det er ikke vanskelig å se at KeyMission 170, har sett seg ut GoPro som målskive. Her er det 4K-video og  170 graders bildevinkel, vanntetthet til 10 meter og det kan dykke til 40 meter med et undervannshus.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det siste kameraet i KeyMission-serien, har mye smalere bildevinkel på 80 grader. Det er også langt mindre og mer praktisk å ha hengende på klærne når man trenger begge hender fri og ikke vil bekymre seg over et kamera som stikker seg ut.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det tåler én meter med vann, har pekeskjerm og 4,9 Mpselfiekamera på baksiden.

En liten utløserknapp på baksiden, gir deg stillbilder når du trenger det, og KeyMission 80 kan festes på klærne med en holder som holder kameraet fast med en magnet. Slik at man kjapt kan betjene kameraet, eller ta blinskuddet.

Alle tre har Bluetoth, og enkel overføring av bilder og video til telefonen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

De har alle elektronisk bildestabilisator som kompenser for rystelser, og det finnes en mengde tilbehør til dem alle. Fra festebraketter, til undervannshus og fjernkontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.