Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets råeste kamera!

Glem de andre, det er Olympus som har årets feteste kamera, eller hva sies om 60 bilder/s, 4K-video og 50 Megapiklser-modus?

Skrevet av / 20.09.16 - 13:06
Årets råeste kamera!

De små speilløse kameraene er et fristende alternativ til speilreflekskameraet. Mindre, lettere, raskere og med like god eller bedre bildekvalitet.

Olympus er et eksempel på det, og deres OM-D E-M1, har lenge vært et av våre favorittkameraer. Lite og likevel håndterbart, raskt og anvendelig til det meste, også når det regner eller snør.

Men det begynner på bli gammelt. Autofokusen henger ikke med de beste, det har ikke 4K-video heller, og den aldrende 16 Mp bildebrikken kunne med fordel vært oppdatert.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Alt dette, og mer til er adressert i det helt nye OM-D E-M1 Mark II. Som er nytt fra grunnen av. Og for et kamera det er blitt!

Det er det hittil raskeste blant speiløse eller hybridkameraer, og skyter bildeserier på 18 bilder/s fra en ny 20,4 megapiksler bildebrikke. I råformat og med autofokus mellom hvert bilde!

Det kan faktisk ta opp til 60 bps, med fokus og lysmåling låst på det første bildet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det har også Olympus velfungerende femaksers bildestabilisering (se bildet over), og skyter 4K og Cinema 4K-video med 4:2:2 HDMI-utdata. Tenkt det deg håndholdt, med femaksers bildestabilisering, ned ti 6,5 eksponeringstrinn. Det gir spennende muligheter, blant annet i mørket.

Autofokusen er ny, med 121 kryssensensorer med fasedeteksjon, som følger motivet også på 18 bps, og det har fått to minnekortplasser, en for UHS-II, USB 3.0 (Type C) for rask dataoverføring

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

4K-video er på proffnivå, med Cinema 4K, 24p, 25, 30p, 50p og 60p, og både 237 og 102 Mbps datastrøm. Komprimeringsvalgene er Normal, Fin, Superfin og All-intra.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Kameraet , som selvsagt er værtettet og frostsikkert, kan også ta stillbilder opp til 50 Mp, i høyoppløst modus, som PEN-F og OMD-EM5 II.

Olympus lanserer forresten en proservice. Standard Plus er gratis og gir deg seks måneders utvidet garanti, mens serviceprogrammene Advanced og Elite, inkluderer gratis frakt under reparasjoner, låneutstyr under reparasjon, regelmessig vedlikeholdsplan, kundestøtteekspress og støtte via video.

(Foto: Produsenten) M.Zuiko 12-100mm f4.
(Foto: Produsenten) M.Zuiko 12-100mm f4.

La oss ikke glemme de nye proobjektivene. M.Zuiko 12-400 f4, støvtett og sprutsikker zoom (24-200mm), og den lyssterke 25mm f 1.2 (50mm).

En ny 30mm makro kommer også, med lysstyrke f3.5:

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Priser og levering er ikke klart på noen av produktene, men regn med at EM1 II blir en del dyrere enn Olympus dyreste nå – PEN-F.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top