Photokina 2014

Samsungs nye toppmodell NX1, er søkklastet med proffunksjoner som 15 bilder/s, 4K-video og en ny 28 megapiksler bildebrikke.
Annonse
Annonse
forfatter

Det ser seriøst ut, og mye tyder på at NX1 er Samsungs våpen i kampen mot blant annet Panasonics råtass, Lumix GH4. På noen punkter er NX1 råere enn både GH4 og det meste fra Canon og Nikon. Her får man nemlig full autofokus mellom bildene på en skuddhastighet opp til 15 bilder/s.

– NX1 er Samsungs nye kameraflaggskip og viser Samsungs avanserte fotoekspertise. Kameraet gjør fotografering med høy kvalitet på profesjonelt nivå tilgengelig for alle, sier Øyvind Aasen, nordisk Key Account Manager innen foto. – NX1 har et kamerahus som tåler mye I tillegg til utskiftbare objektiver, som gjør at fotografer på alle nivåer kan ta bilder med høy kvalitet.

Det er ikke hele sannheten en gang , for med 4K-video og Bluetooth-tilkobling (!), er det få kameraer som er i nærheten av Samsung NX1.

NX1 with 50-150MM_1

Selv om det ser ut som et speilreflekskamera, er NX1 et speilløst kamera med elektronisk søker. Hvilket gjør det mindre og lettere en avanserte speilreflekskameraer.

Kamerahuset er bygget i magnesiumlegering og er også værtettet med gummipakninger som beskytter knapper og hjul. Den vippbare pekeskjermen er av  Super AMOLED-typen og kameraet harWi-Fi integrert for trådløs overføring av bilder.

NX1 with 50-150MM_2Kameraet har også Bluetooth, som også kan brukes til å overføre bilder og video til smarttelefoner og nettbrett.

 • 28,2 Mp bakbelyst bildebrikke i APS-C-format
 • 15 bps skuddtakt med AF
 • Hybrid autofokus med 90 bildedekning og 209 fokuspunkter
 • 30s – 1/18000s korteste lukkertid
 • Wifi, NFC og Bluetooth-tilkobling
 • Værtetet magnesiumhus
 • 7,6-cm vippbar 1 Mp AMOLED pekeskjerm
 • 2,36 Mp elektronisk søker
 • 4096 x 2160/24p eller 3840 x 2160/30p 4K og UHD-video
 •  4:2:0 8-bit 4K-video via HDMI
 • 139 x 102 x 66 mm, 550 gram med batteri

Objektivet på NX1 her, er Samsung nye værtettede telezoom. En 50-150mm f2.8 S ED OIS, med bildevinkler som tilsvarer 77-231mm (35mm-format). Objektivet har optisk bildestabilisator (Advanced Multi-Axis Optical Image Stabilization) med 4,5 stegs kompensering og Samsungs Ultra Precise Stepping autofokusmotor (UPSM).

Objektivet skal koste 13 500 kroner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.