Photokina 2014

Utvalget av optikk øker fort, og hos Fuji har de flere interessante nyheter for X-serien.
forfatter

Fujfilms X-serie er speilløse systemkameraer i alle prisklasser. De utvider stadig utvalget av optikk til kameraer som X-T1, og nå er fire nye objektiver avslørt.

Den værtettede 16-55mm zoomen har vi skrevet om før, den har lysstyrke f2.8, men ikke integert bildestabilisator.

Men 140-400 zoomen er ikke omtalt tidligere. Den store telezoomen dekker 210 til 600mm på et X-T1, og har lysstyrke f4-5.6. Objektivet som bør være ypperlig til sport og villmark, får følge av et par nye med fast brennvidde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den ene av den er en kort tele på 90mm brennvidde (tilsv. 135mm) og lysstyrke f2, mens den andre til høyre på bildet er en 16mm vidvinkel (tilsv. 24mm) med lysstyrke f1.4!

Nederst i bildet vises den nye XF 56mm f2, med apesoidfilter som duser ut bakgrunnen enda mer på store blenderåpninger. Den har vi skrevet om før, fordi den kommer  i oktober, men de andre har ikke fått noen lanseringsdato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.