Photokina 2014

Tamrons nye SP 15-30mm er et rendyrket fullformatobjektiv med høy lysstyrke.
forfatter

Det betyr at SP 15-30mm f2.8 Di VC USD, bør være både rettegnende og ha lav vignettering. Som ofte er utfordringen med så brede bildevinkler på et fullformatkamera. Som for eksempel Canon EOS  5D mk III, eller Nikon D810. Perfekte partnere for Tamrons vidvinkelzoom i proffklassen, vil vil tro.

Objektivet har integrert bildestabilisator, og bruker Tamrons BBAR-belegg (Broad-BandAnti-Reflection), for å dempe strølys og refleksjoner.

Det store konvekse frontelementet har så kraftig bue, at det ikke er mulig å montere et filter på det, istedet har Tamron laget et spesielt belegg som skal holde smuss og støv unna.

Objektivet er  98.4 mm i diameter, 1,1 kg tungt  og 14,5 cm langt i Canon-utgave. Det finnes også for Nikon og Sony fullformat.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.