TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Kompakt råtass fra Panasonic

Det lille Lumix LX100 har større bildebrikke enn de fleste, elektronisk søker, lyssterk zoom - og 4K-video!

forfatter
Publisert 15.09.14 - 17:01

Proffklassen for kompaktkameraer ble med ett mer interessantmed Lumix LX100. Ikke bare fordi det har 4K-videopptak, eller lyssterk 24-75mm zoom, eller fordi det har en høyoppløst 2,36 Mp elektronisk søker innebygget. Men fordi det bruker en 16 megapiksler bildebrikke i micro Four Thirds-format.

Det er halvannen gang så stor bildeflate som en 1-tommers bildebrikke har, eksempelvis Sony RX-100 III. Som forresten også har innebygget elektronisk søker. Og er veldig, veldig kompakt.

Lumix LX100 er ikke mye større, heller ikke sammenlignet med LX7 som er forgjengeren, men det er mye mindre enn systemkameraer med tilsvarende bidlebrikke og zoom.

Det gjør kameraet høyinteressant som reportasje- eller reisekamera. Fordi inkluderingen av høyoppløst søker, lyssterk zoom – f1,7-2,8 – pekeskjerm, stor bildebrikke og lukkertidshjul kombinert med blenderring, gir fotografen uovertruffen kontroll.

LX100 rear

Bildebrikken er av typen man kan velge utsnitt på selv. Fra 3:2, 4:3, 1:1 ti 16:9 bredformat. I 4:3-format er den effektive oppløsningen 12,7 Mp,  3:2 er den 12,2 Mp.

LX100 er 115 x 66 x 55mm stor, veier 393 gram og batteritiden oppgis til 300 bilder per lading.

Fra pressemeldingen:

4K-video

Kombinasjonen av LX100s sensor og kraftige Venus Engine betyr at kameraet kan ta opp 4K-video som er full av detaljer og med naturtro farger. Kameraet gir høykvalitets videoopptak i 4K 3840×2160 med 30/25 fps i MP4, samt høyoppløst Full HD 1920×1080 50p-videoer i AVCHD Progressive-format (MPEG4/H.264). En dedikert knapp på toppen av kamerakroppen gjør at du raskt kan fange videoverdige øyeblikk.

Andre funksjoner:

·        Light Speed Auto Focus (AF) med Depth from Defocus (DFD)-teknologi gjør kameraet nøyaktig og hurtig. Høyhastighets seriefotografering med 11 fps i høy oppløsning, kombinert med LX100s korte forsinkelse og raske oppstartstid sikrer at man aldri går glipp av øyeblikkene
·        Nye fokusmuligheter gir deg mer kontroll. Full Area AF gjør det mulig å sette fokus hvor du vil i skjermsøkeren. Fokusområdet har også økt til 49 soner for mest mulig fleksibel komposisjon. Med Low Light AF virker autofokus i -3EV lyssituasjoner for å oppnå perfekt fokus selv når bare stjernene på himmelen er lyskilden
·        I tillegg til manuelle kontroller for fleksibel og variert fotografering har LX100 også en rekke andre funksjoner og moduser for kreativ frihet: Creative Control, Creative Panorama, Focus Peaking, Level Gauge, WB (white balance)

LX100 vil være tilgjengelig i sort og sølv, og slippes på markedet i oktober 2014 til en veiledende pris på 8799 kr.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Se hva du kan gjøre med harddisken Ny fastvare med støtte for opptak på SSD
Panasonic slipper lyssterk og kompakt 18mm Ultravid vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.
Følg Lyd & Bilde