Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Gratis oppdatering til Olympus toppkamera

Snart kan du styre kameraet fra PC-en, for OM-D E-M1 får mange nye funksjoner som du kan laste ned gratis.

Moderne kameraer er små datamaskiner, og Olympus toppmodell er intet unntak. Den 16. september kommer en programvareoppdatering, som gir kameraet en rekke nye funksjoner.

Les testen her.

Da lanseres også en utgave av E-M1 i sølv. Men både dagens utgave i sort og den sølvgrå som kommer i oktober, kan bruke den nye programvareoppdateringen som inneholder en rekke nye funksjoner.

ID: 15011

Som tethered fotografering, hvor proffene kan koble kameraet direkte til datamaskinen via USB og se søkerbildet direkte på dataskjermen,  og så styre kameraet  fra datamaskinen via Olympus Capture.

Annonse

I versjon 2.0 av firmwaren, får man også Digital Shift, som lar deg justere perspektiv og rette opp fallende linjer hvor du kan se effekten direkte i kameraet , og vri kontrollhjulene til  justeringen er ferdig. Digital Shift passer blant annet for arkitekturfotografer som nå slipper etterbehandling eller spesialobjektiver (tilt-shift-objektiver)

Søkerforsinkelsen er forbedret fra 29 ned til 16 millisekunder, og kameraet får to nye kunstfiltre som Partial Colour ,hvor du kan velge en farge på sorthvitt bakgrunn, og Vintage som gir en nostalgisk tone i bildet.

Annonse

En oppgradert versjon av Ol.Share er også klar, som lar deg koble kameraet trådløst til en smarttelefon via kameraets Wi-Fi. Da kan du se Live View-bilder på skjermen på mobilen, ta bilder, styre innstillingene P, A, S og M, kan du nå også aktivere selvutløser og intervallbildeopptak (time lapse).

 

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.