Photokina 2014

Snart kan du styre kameraet fra PC-en, for OM-D E-M1 får mange nye funksjoner som du kan laste ned gratis.
Annonse
Annonse
forfatter

Moderne kameraer er små datamaskiner, og Olympus toppmodell er intet unntak. Den 16. september kommer en programvareoppdatering, som gir kameraet en rekke nye funksjoner.

Les testen her.

Da lanseres også en utgave av E-M1 i sølv. Men både dagens utgave i sort og den sølvgrå som kommer i oktober, kan bruke den nye programvareoppdateringen som inneholder en rekke nye funksjoner.

ID: 15011

Som tethered fotografering, hvor proffene kan koble kameraet direkte til datamaskinen via USB og se søkerbildet direkte på dataskjermen,  og så styre kameraet  fra datamaskinen via Olympus Capture.

I versjon 2.0 av firmwaren, får man også Digital Shift, som lar deg justere perspektiv og rette opp fallende linjer hvor du kan se effekten direkte i kameraet , og vri kontrollhjulene til  justeringen er ferdig. Digital Shift passer blant annet for arkitekturfotografer som nå slipper etterbehandling eller spesialobjektiver (tilt-shift-objektiver)

Søkerforsinkelsen er forbedret fra 29 ned til 16 millisekunder, og kameraet får to nye kunstfiltre som Partial Colour ,hvor du kan velge en farge på sorthvitt bakgrunn, og Vintage som gir en nostalgisk tone i bildet.

En oppgradert versjon av Ol.Share er også klar, som lar deg koble kameraet trådløst til en smarttelefon via kameraets Wi-Fi. Da kan du se Live View-bilder på skjermen på mobilen, ta bilder, styre innstillingene P, A, S og M, kan du nå også aktivere selvutløser og intervallbildeopptak (time lapse).

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.