Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløs 30 x zoom til smartmobiler

Sony slipper en nytt trådløs zoom som kan brukes sammen med mobilen, og en trådløs fatning med innebygget APS-C bildebrikke!

Skrevet av / 03.09.14 - 17:20
Trådløs 30 x zoom til smartmobiler

Den nye QX30 er som navnet antyder, en 30 x zoom med optisk bildestabilisator, som man kobler trådløst sammen med smartmobilen. Den kan også hektes fast i mobilen, og fungerer som kamera med ekstra zoom, hvor du kan bruke mobulen som lagringsplass og betjeningsskjerm.

QX30 hand

QX30 har zoom som dekker området fra 24mm vidvinkel, til 720mm tele, og en 20 Mp bildebrikke integrert. Den kommer til å koste 2500 kr når den er tilgjengelig i slutten av september.

Den allerede eksisterende QX10, som vi har testet, med 10 x zoom, kommer snart i to nye farger. Rosa og kobber. Den kosetr 1800 kr og er også tilgjengelig på Sonys nettsider i desember.

For entusiastene er kanskje trådløse QX1 mer spennende. Det er en bajonettfatning for Sony Alpha og E-objektiver, med innebygget 20 Mp bildebrikke i APS-C-format. Akkurat samme som Sonys systemkameraer, som a6000.

Sony-QX1-lens-camera-module-for-smart-phone-550x254

Med Qx1 kan man også bruke adaptere for annen optikk, og utnytte kvaliteten på separat optikk fra tredjepar. Stadig vekk med mobilen som betjeningsskjerm og praktisk lagringsplass for bildene.

QX1 er også tilgjengelig i slutten av september, til 2500 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top