IFA 2014

Sony slipper en nytt trådløs zoom som kan brukes sammen med mobilen, og en trådløs fatning med innebygget APS-C bildebrikke!
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye QX30 er som navnet antyder, en 30 x zoom med optisk bildestabilisator, som man kobler trådløst sammen med smartmobilen. Den kan også hektes fast i mobilen, og fungerer som kamera med ekstra zoom, hvor du kan bruke mobulen som lagringsplass og betjeningsskjerm.

QX30 hand

QX30 har zoom som dekker området fra 24mm vidvinkel, til 720mm tele, og en 20 Mp bildebrikke integrert. Den kommer til å koste 2500 kr når den er tilgjengelig i slutten av september.

Den allerede eksisterende QX10, som vi har testet, med 10 x zoom, kommer snart i to nye farger. Rosa og kobber. Den kosetr 1800 kr og er også tilgjengelig på Sonys nettsider i desember.

For entusiastene er kanskje trådløse QX1 mer spennende. Det er en bajonettfatning for Sony Alpha og E-objektiver, med innebygget 20 Mp bildebrikke i APS-C-format. Akkurat samme som Sonys systemkameraer, som a6000.

Sony-QX1-lens-camera-module-for-smart-phone-550x254

Med Qx1 kan man også bruke adaptere for annen optikk, og utnytte kvaliteten på separat optikk fra tredjepar. Stadig vekk med mobilen som betjeningsskjerm og praktisk lagringsplass for bildene.

QX1 er også tilgjengelig i slutten av september, til 2500 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.