IFA 2014

Slik ser entusiastenes nye verktøy ut: Panasonic HC-X1000 skyter 4K-video med fire ganger høyere oppløsning enn vanlig HD-video.
Annonse
Annonse
forfatter

X1000 er et Ultra HD 4K-videokamera med proffegenskaper, som er rettet like mye mot videoentusiaster som proffer. Det er mindre og lettere enn de fleste 4K-kameraer for proffbruk, men ikke fullt så kompakt som Sony FDR-AX100E, som vi testet i sommer.

Panasonic ​​HC-X1000 tar opp full 4K 60p/50p-video på SD-minnekort, og er utstyrt med et Leica Dicomar objektiv med 20 x zoom, en ny BSI-videobrikke og Panasonics Crystal Engine Pro 4K videprosessor.

X1000_backslant_EVF

Det støtter filformatene AVCHD, MOV og MP4 i QFHD-oppløsning (3840 x 2160 til TV-produksjon) og Cinema 4K (4096 x 2160 til kinobruk).

Kameraet har manuelle fokus, zoom og blenderinger, to XLR-lydinnganger, ND-filtre i tre trinn og plass til to SD-kort. Den vribare pekeskjermen har 1,15 Mp oppløsning, og er 3,5-tommer stor.

Panasonic HC-X1000 er tilgjengelig fra oktober 2014, og prisen ser ut til å bli rundt 25.000 kroner.

X1000_side2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.