TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sjekk Panasonics 4K-monster

Slik ser entusiastenes nye verktøy ut: Panasonic HC-X1000 skyter 4K-video med fire ganger høyere oppløsning enn vanlig HD-video.

forfatter
Publisert 03.09.14 - 16:49

X1000 er et Ultra HD 4K-videokamera med proffegenskaper, som er rettet like mye mot videoentusiaster som proffer. Det er mindre og lettere enn de fleste 4K-kameraer for proffbruk, men ikke fullt så kompakt som Sony FDR-AX100E, som vi testet i sommer.

Panasonic ​​HC-X1000 tar opp full 4K 60p/50p-video på SD-minnekort, og er utstyrt med et Leica Dicomar objektiv med 20 x zoom, en ny BSI-videobrikke og Panasonics Crystal Engine Pro 4K videprosessor.

X1000_backslant_EVF

Det støtter filformatene AVCHD, MOV og MP4 i QFHD-oppløsning (3840 x 2160 til TV-produksjon) og Cinema 4K (4096 x 2160 til kinobruk).

Kameraet har manuelle fokus, zoom og blenderinger, to XLR-lydinnganger, ND-filtre i tre trinn og plass til to SD-kort. Den vribare pekeskjermen har 1,15 Mp oppløsning, og er 3,5-tommer stor.

Panasonic HC-X1000 er tilgjengelig fra oktober 2014, og prisen ser ut til å bli rundt 25.000 kroner.

X1000_side2

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Nordmenn tar flere bilder og elsker fotobøker Mobilkameraet er mest populært.
Eksklusiv analog Leica Hvis du elsker analog fotografering, kan Leica M-A Titan være noe for deg.
Snart blir Lumix GH6 enda bedre Med en ny fastvareoppdatering kan Lumix GH6 sende video med enda høyere kvalitet til ekstern opptaker.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend