IFA 2013

Med de små DSC-QX100 og DSC-QX10, har Sony skapt et nytt segment. De bittesmå kameraene klipses fast i smartmobilen og overfører bildene trådløst og direkte.
forfatter

Det virker både smart og dristig, å lansere noe så unikt som tilbehør til smartmobilen og nettbrettet. Sony QX100 og QX10 er to varianter over samme friske tema: Et lite kamera formet som et zoomobjektiv, som festes på mobilen og leverer langt bedre bildekvalitet – med zoom, enn en mobil får til.

DSC-QX100_DSC-QX10_InSituation_02_Xperia-Z-1200

En liten brakett hektes på mobilen, slik at man kan feste kameraet på baksiden, og bruke mobilens skjerm som søker og fjernstyring av kameraet. Med en app har man også kontroll over innstillinger og eksponering, og man kan overføre bilder og video rett til mobilen når man ønsker.

QX100 og QX10 fungerer også når de er koblet løs fra mobilen, og med eget batteri og minnekort, kan man ta bilder fra umulige vinkler, som lagres lokalt men vises på mobilskjermen, hvis man ønsker.

QX10_with_Xperia-i1_3-1200

QX100 er rettet mot entusiastene og har samme type 1-tommers bildebrikke som i det kritikerroste Sony Cyber-shot RX100, med 20 megapiksler og 28-100mm zoom, med lysstyrke f1,8-4,9, Den vil ventelig koste under 4000 kr, når den er i markedet i løpet av september.

QX10 er litt større for å få plass til en 10 z zoom på 25-250mm, og bruker en 1/2.3-tommers (7.76mm) bildebrikke på 18 megapiksler. Den er ventet å koste under 2000 kr.

SPA-ACX1_DSC-QX10_White_1-1200

Sony kommer også til å lansere deksler til de mest populære mobilene, som har feste for QX-kameraene integrert, slik at man kjapt kan klikke dem sammen uten å bruke en separat festebrakett.

Fra pressemeldingen:

  • Links with your phone via Wi-Fi, shoots fabulous photos
  • NFC for easy one-touch connection
  • Get better-looking pictures with high resolution sensor, optical zoom, Optical SteadyShot and manual controls
  • Shoot from any angle then frame scenes and adjust settings on your phone’s touchscreen
  • A perfect partner for new Xperia™ Z1 and other Android and iOS smartphones

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.