IFA 2013

Med de små DSC-QX100 og DSC-QX10, har Sony skapt et nytt segment. De bittesmå kameraene klipses fast i smartmobilen og overfører bildene trådløst og direkte.
Annonse
Annonse
forfatter

Det virker både smart og dristig, å lansere noe så unikt som tilbehør til smartmobilen og nettbrettet. Sony QX100 og QX10 er to varianter over samme friske tema: Et lite kamera formet som et zoomobjektiv, som festes på mobilen og leverer langt bedre bildekvalitet – med zoom, enn en mobil får til.

DSC-QX100_DSC-QX10_InSituation_02_Xperia-Z-1200

En liten brakett hektes på mobilen, slik at man kan feste kameraet på baksiden, og bruke mobilens skjerm som søker og fjernstyring av kameraet. Med en app har man også kontroll over innstillinger og eksponering, og man kan overføre bilder og video rett til mobilen når man ønsker.

QX100 og QX10 fungerer også når de er koblet løs fra mobilen, og med eget batteri og minnekort, kan man ta bilder fra umulige vinkler, som lagres lokalt men vises på mobilskjermen, hvis man ønsker.

QX10_with_Xperia-i1_3-1200

QX100 er rettet mot entusiastene og har samme type 1-tommers bildebrikke som i det kritikerroste Sony Cyber-shot RX100, med 20 megapiksler og 28-100mm zoom, med lysstyrke f1,8-4,9, Den vil ventelig koste under 4000 kr, når den er i markedet i løpet av september.

QX10 er litt større for å få plass til en 10 z zoom på 25-250mm, og bruker en 1/2.3-tommers (7.76mm) bildebrikke på 18 megapiksler. Den er ventet å koste under 2000 kr.

SPA-ACX1_DSC-QX10_White_1-1200

Sony kommer også til å lansere deksler til de mest populære mobilene, som har feste for QX-kameraene integrert, slik at man kjapt kan klikke dem sammen uten å bruke en separat festebrakett.

Fra pressemeldingen:

  • Links with your phone via Wi-Fi, shoots fabulous photos
  • NFC for easy one-touch connection
  • Get better-looking pictures with high resolution sensor, optical zoom, Optical SteadyShot and manual controls
  • Shoot from any angle then frame scenes and adjust settings on your phone’s touchscreen
  • A perfect partner for new Xperia™ Z1 and other Android and iOS smartphones

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.