Mer OLED fra Philips i 2018

Philips starter TV-året med en rekke nye OLED-modeller - deriblant flere i 65" størrelse!
Annonse
Annonse
forfatter

Philips liker å gjøre ting på sin egen måte. I stedet for å lansere sine TV-nyheter og “fremtidsvyer” på CES, inviterte de heller til storstilt lansering i Amsterdam. Det beste av alt: Vi slipper å vente særlig lenge på de nye modellene.

Philips sitt nytt modellsortiment for 2018 domineres av OLED. De lanserer hele tre nye serier med OLED og Ambilight i år, og de første skjermene kommer i butikkhyllene rundt februar/mars.

Philips OLED 873

Aller først ut er nye OLED 873. Denne serien blir en arvtager til den populære 55POS9002, som har blitt en bestselger her hjemme. Oppskriften er veldig lik forgjengeren, med OLED-panel fra LG Display, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android. Den kommer i både 55″ og 65″ utgave.

OLED 973

Annonse

Deretter kan vi vente oss OLED 973, som blir Philips sin toppmodell for 2018. Den har mye til felles med OLED 873, men har en mer eksklusiv design, der OLED-skjermen legges ovenpå en glassplate (“picture on glass” slik vi kjenner det fra bla LG OLED65E7), samt en egen lydplanke integrert i sokkelen. Philips har jobbet mye med denne lydplanken, som kan benyttes til  både bord- og veggmontering. Den er kledd i nøytral grå tekstil fra danske Kvadrat.

OLED 803

Siste skudd på treet blir den spennende OLED 803-serien. Når man ser på nummeret i betegnelsen, skulle man kanskje tro at dette dreide seg om en ny budsjettmodell. Tvert imot dreier det seg om en superslank og minimalistisk TV, som skal havne midt mellom 873 og 973 i Philips-hierarkiet.

Ambilight og HDR10+

Philips OLED 803 med Ambilight. (Foto: Philips)

Alle de nye OLED-modellene kommer selvsagt med Ambilight, som er Philips sitt patenterte omgivelseslys. Ambilight-lyset bader veggen bak TV-en med farger som matcher handlingen på skjermen. Dette kan oppleves mer behagelig for øynene, samtidig som  hever opplevelsen av film og annen underholdning. TV-ene kan også kommunisere med Philips Hue lamper og lyspærer for å utvide Ambilight-lyset til hele rommet. Årets modeller har fått forbedret Hue software, som sørger for hurtigere synkronisering mellom lampene.

OLED-skjermene er UHD Premium-sertifiserte, hvilket betyr at de oppfyller kravene for en god opplevelse av HDR-video. Philips kunngjorde også at samtlige modeller vil støtte den nye, åpne HDR10+ standarden, som er utviklet i samarbeid med Samsung og Panasonic. Den nye standarden er lansert for å konkurrere med Dolby Vision, og tar i bruk såkalte dynamiske metadata for å justere kontrast og farger i hvert enkelt scene. Demoer Lyd & Bilde har sett til nå, vitner om store forbedringer mot den “statiske” HDR10 varianten.

Annonse

Android og Google Assistant

De nye 2018-modellene fra Philips får mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen (Foto: Philips)

Philips-modellerne bruker som før Android som operativsystem. Den største nyheten i år er definitivt støtten for Google Assistent stemmestyring, som kan brukes til å styre TV-en, interagere med andre tilkoblede enheter, eller spørre Google om hva det måtte være. Philips vil i første omgang støtte den engelske versjonen av Google Assistant, men vil også støtte andre språk etter hvert som Google gjør tjenesten tilgjengelig i flere land.

Pris og tilgjengelighet

De første Philips 2018-modellene ventes i butikk i løpet av månedsskiftet februar/mars. Lyd & Bilde har bestilt det første eksemplaret av 65″ OLED 873 til test!

Veiledende priser:

65OLED873      34.995:-

Annonse

65OLED973      44.995:-

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!