Trådløse MicroPod-høyttalere

Danske Scandyna har pimpet opp sine MicroPod-høyttalere med trådløs bluetooth-overføring.
Annonse
Annonse
forfatter

Navnet på høyttalerne er følgelig MicroPod Bluetooth. Med bluetooth-overføring slipper du både høyttalerkabler og forsterker, og det eneste du trenger er en lydkilde med bluetooth (mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin), i tillegg til strømkabel til hver høyttaler. Bluetooth er definitivt ikke lydmessig den beste måten å overføre lyd på, men det er utvilsomt den enkleste og mest universale. I dette tilfellet synes det derfor fornuftig.

Scandyna er kjent for sine spesielle, hvite høyttalere i hardplast og gule høyttalerelementer i kevlar. Klart inspirert av B&Ws gamle Nautilus-høyttalere (det skal visst være en historie her også, som vi ikke helt har kommet til bunns i), og interessant nok også distribuert av Hi-Fi Klubben.

Kabinettet på MicroPod Bluetooth loves å være utviklet med best mulig lydgjengivelse for øye, ved å redusere stående bølger inne i kabinettet og diffraksjoner fra ytre kanter og kabinettflater til et minimum.

Bestykning
Høyttalerne, som selges i par, er bestykket med hver sin ¾-tommers silkedomediskant og en 3-tommers mellomtonebass i kevlar. Kevlar har den fordelen at hver forvrengning som ikke skal være der, får en motforvrengning og dermed kanselleres. I hvert fall i teorien.

En innebygd Klasse D-forsterker leverer 20 watt. Dette skal være nok til å gjengi et presist lydbilde og en dynamikk ”som normalt hører til langt større høyttalere”.

Annonse

Alle lydkilder med bluetooth støttes. I tillegg sitter en 3,5 mm minijack-inngang på baksiden, for kablet tilkobling av en musikkspiller. Vi vil tro at denne gir best lyd, men kommer neppe til å bli mye brukt blant folk flest. Hva skal man vel med trådløse høyttalere om man ikke har tenkt å bruke dem trådløst?

Farger
Høyttalerne er tilgjengelige i høyglansfargene svart, rød og hvit. Pigger (spikes) av aluminium medfølger, for å hindre vibrasjoner i å forplante seg til underlaget.

Scandyna MicroPod Bluetooth er tilgjengelig hos Hi-Fi Klubben fra februar.

Pris: 1.998 kr

hifiklubben.no

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.