Trådløse MicroPod-høyttalere

Danske Scandyna har pimpet opp sine MicroPod-høyttalere med trådløs bluetooth-overføring.
forfatter

Navnet på høyttalerne er følgelig MicroPod Bluetooth. Med bluetooth-overføring slipper du både høyttalerkabler og forsterker, og det eneste du trenger er en lydkilde med bluetooth (mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin), i tillegg til strømkabel til hver høyttaler. Bluetooth er definitivt ikke lydmessig den beste måten å overføre lyd på, men det er utvilsomt den enkleste og mest universale. I dette tilfellet synes det derfor fornuftig.

Scandyna er kjent for sine spesielle, hvite høyttalere i hardplast og gule høyttalerelementer i kevlar. Klart inspirert av B&Ws gamle Nautilus-høyttalere (det skal visst være en historie her også, som vi ikke helt har kommet til bunns i), og interessant nok også distribuert av Hi-Fi Klubben.

Kabinettet på MicroPod Bluetooth loves å være utviklet med best mulig lydgjengivelse for øye, ved å redusere stående bølger inne i kabinettet og diffraksjoner fra ytre kanter og kabinettflater til et minimum.

Bestykning
Høyttalerne, som selges i par, er bestykket med hver sin ¾-tommers silkedomediskant og en 3-tommers mellomtonebass i kevlar. Kevlar har den fordelen at hver forvrengning som ikke skal være der, får en motforvrengning og dermed kanselleres. I hvert fall i teorien.

En innebygd Klasse D-forsterker leverer 20 watt. Dette skal være nok til å gjengi et presist lydbilde og en dynamikk ”som normalt hører til langt større høyttalere”.

Alle lydkilder med bluetooth støttes. I tillegg sitter en 3,5 mm minijack-inngang på baksiden, for kablet tilkobling av en musikkspiller. Vi vil tro at denne gir best lyd, men kommer neppe til å bli mye brukt blant folk flest. Hva skal man vel med trådløse høyttalere om man ikke har tenkt å bruke dem trådløst?

Farger
Høyttalerne er tilgjengelige i høyglansfargene svart, rød og hvit. Pigger (spikes) av aluminium medfølger, for å hindre vibrasjoner i å forplante seg til underlaget.

Scandyna MicroPod Bluetooth er tilgjengelig hos Hi-Fi Klubben fra februar.

Pris: 1.998 kr

hifiklubben.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.