Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NYHET

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

Skrevet av / 07.03.19 - 14:10
Sonos One får ny innmat

Sonos kunngjorde i dag at de skifter ut noe av innmaten i den populære smarthøyttaleren Sonos One.

Kraftigere

Den nye høyttaleren får en ny og kraftigere prosessor og mer digitalt minne. Lydkvaliteten og brukervennligheten blir den samme som før, så om du allerede har kjøpt høyttaleren, trenger du ikke bekymre deg for at du har fått «katta i sekken».

Den eneste forskjellen hva brukervennligheten angår er første gang du kobler den til nettverket. I dag må du trykke på en knapp på høyttaleren for å gjøre den søkbar i mobilappen, derfra får du koblet den over til samme nettverk som mobilen.

Bluetooth

Den nye Sonos One Gen 2 har fått Bluetooth-innmat, som forenkler oppkoblingsprosessen ytterligere. Forklaringen vi fikk fra Sonos på mail er: «I Sonos One Gen 2 bruker Sonos Bluetooth til å kommunisere med enheten din for å forenkle oppsettsprosessen. Så Bluetooth brukes kun et kort tidsrom, deretter tar wifi over.»

Google Assistant

Hva en ny og kraftigere prosessor vil gjøre med opplevelsen får vi nok vite i en ganske snar fremtid. Vi vet jo at Sonos har jobbet med å implementere Google Assistant i tillegg til Alexa stemmestyring. Til dette må de lage sin helt egen innmat, da ingen standard chipsett støtter begge. Du kan heller ikke bare putte inn en chip fra hver og håpe de skal snakke sammen. Den forrige One-modellen skulle ha innmaten på plass for Google Assistant, men kanskje utviklingen har krevd mer ressurser enn man trodde?

Det kan tenkes at man har sett behovet for en ny prosessor for å få til Google Assistant skikkelig. Om høyttaleren vi fikk demonstrert med Google Assistant i Las Vegas tidligere i år hadde den nye eller gamle innmaten, vet vi ikke. Men siden det er såpass nylig, er det rimelig å anta den var av oppgradert type.

*Oppdatering 9. mars*
«Både 1. og 2. generasjon Sonos One kommer til å støtte Google Assistant. Første generasjon vil fortsette å oppdateres akkurat som før, med kommende funksjoner.» – Sabrina Krim, nordisk PR-manager, Sonos.

Høyoppløst lyd?

I Vegas snakket vi med Michael Papish, markedsansvarlig hos Sonos internasjonalt, om muligheten for høyoppløst lyd i fremtiden. Han sa da at Sonos hittil ikke hadde sett poenget med å oppta stor båndbredde for noe som kanskje ikke er veldig merkbart i form av lydkvalitet. Men at de etter hvert hadde fått økt interesse for temaet, nå som båndbredde er mye billigere enn før, og ikke minst på grunn av musikkformater som MQA, som gir høyoppløst lyd på en svært båndbreddevennlig måte.

Mon tro om den nye innmaten vil gjøre det mulig for Sonos One å plutselig støtte høyoppløste lydformater?

Svar fra Sabrina Krim, Sonos, 9. mars: «Vi ser ikke på noen spesielle nye høyoppløste formater (for eksempel MQA) for øyeblikket, men den andre generasjon Sonos One har mer minne og en oppdatert prosessor så den skal være bedre rustet for fremtidige mykvareoppdateringer.»

Hva som enn vil skille de to versjonene i praksis i fremtiden, koster den gamle versjonen av Sonos One 1.795 kroner, mens du må ut med 200 kroner mer for den nye. Også den gamle vil få fremtidige oppdateringer, blir vi lovet.

sonos.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top