HIGH-END 2011

En av de mest imponerende høyttalerne på messsen, er faktisk en av de minste. Og billigste. PSB Mini er i butikkene allerede i sommer, og vil spille fletta av mye større høyttalere. Les også om Dalis vakre FAZON, og Focals geniale 2.1 anlegg.
forfatter

Men først PSB Mini. Høyttaleren som grunnlegger, konstruktør og gentleman Paul Barton viser på bildet, er så liten at den går rett i bokhyllen.


Det første man tenker nå man ser noe så smått, er at her blir det lite liv, men sannheten er at den ytterst kompakte høyttaleren sparker noe innmari i fra. Også i bassen, relativt sett. Den spiller forrykende dynamisk, er godt balansert og leverer langt mer bass enn vi er vant med fra så små høyttalere.

Den vil bli levert i trefiner som på bildet her. Alternativt i sort eller hvit høyglans. PSB Mini er beregnet å koste cirka 800 Euro paret, 100 Euro ekstra i sort eller hvit, og det vil bli tilgjengelig en veggbrakett som vist på bildet under:

Høyttaleren skrus fast i veggbraketten skrus fast fra undersiden, og med en umbrakoskrue kan man justere høyden, permanent, slik at den ikke siger når man har bestemt seg for vinkelen.

En annen kompakt, men større, gulvhøyttaler verdt å merke seg, er Dali Fazon F5. En meget smekker gulvmodell i et støpt alukabinett.

Den er ikke høyere enn 92 cm, og inneholder to 13 cm basselementer og en 25 mm diskant.

Tross størrelsen, klarte den å levere en stort og klangrikt lydbilde, som forventet fra en Fazon-høyttaler, men det er mer dypbass og potent dynamikk her, enn i de mindre Fazon-modellene vi har testet.
Fazon F5 vil koste 3.000 Euro paret.

Både PSB Mini og Dali Fazon F5 bør appelere til alle som ønsker seg mye bedre lyd, men ikke vil ha svære høyttalere.

Blant de som definitivt trenger bedre lyd, er de mange tusen eierne av flatskjermer som bruker skjermens innebyggede høyttalere.

Bak Terje Romen fra Mono, står Focals nye Bird, et 2.1-anlegg med forsterker og subwoofer i ett og samme kabinett.

Anlegget som også kan henges på veggen, finnes i tre ulike utgaver, hvor forsterkeren er den samme, men høyttalerne ulike.

Det enkleste systemet leveres med et par mikrohøyttalere, det neste med et par som er større, og det dyreste av dem, med et høyttalersett som kan stå på gulvstativer.

Med en trådløs sender kan man strømme musikk fra iPod-en eller iPhone, til anlegget, som også har analoge og digitale innganger.

Man plugger en sender i dokkingkontakten på mobilem, og bruker Kleer teknologi som gir strømming av musikk i full oppløsning.

Bird starter på cirka 800 Euro, og blir tilgjengelig senere i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.