HIGH-END 2011

En av de mest imponerende høyttalerne på messsen, er faktisk en av de minste. Og billigste. PSB Mini er i butikkene allerede i sommer, og vil spille fletta av mye større høyttalere. Les også om Dalis vakre FAZON, og Focals geniale 2.1 anlegg.
Annonse
Annonse
forfatter

Men først PSB Mini. Høyttaleren som grunnlegger, konstruktør og gentleman Paul Barton viser på bildet, er så liten at den går rett i bokhyllen.


Det første man tenker nå man ser noe så smått, er at her blir det lite liv, men sannheten er at den ytterst kompakte høyttaleren sparker noe innmari i fra. Også i bassen, relativt sett. Den spiller forrykende dynamisk, er godt balansert og leverer langt mer bass enn vi er vant med fra så små høyttalere.

Den vil bli levert i trefiner som på bildet her. Alternativt i sort eller hvit høyglans. PSB Mini er beregnet å koste cirka 800 Euro paret, 100 Euro ekstra i sort eller hvit, og det vil bli tilgjengelig en veggbrakett som vist på bildet under:

Høyttaleren skrus fast i veggbraketten skrus fast fra undersiden, og med en umbrakoskrue kan man justere høyden, permanent, slik at den ikke siger når man har bestemt seg for vinkelen.

Annonse

En annen kompakt, men større, gulvhøyttaler verdt å merke seg, er Dali Fazon F5. En meget smekker gulvmodell i et støpt alukabinett.

Den er ikke høyere enn 92 cm, og inneholder to 13 cm basselementer og en 25 mm diskant.

Tross størrelsen, klarte den å levere en stort og klangrikt lydbilde, som forventet fra en Fazon-høyttaler, men det er mer dypbass og potent dynamikk her, enn i de mindre Fazon-modellene vi har testet.
Fazon F5 vil koste 3.000 Euro paret.

Annonse

Både PSB Mini og Dali Fazon F5 bør appelere til alle som ønsker seg mye bedre lyd, men ikke vil ha svære høyttalere.

Blant de som definitivt trenger bedre lyd, er de mange tusen eierne av flatskjermer som bruker skjermens innebyggede høyttalere.

Bak Terje Romen fra Mono, står Focals nye Bird, et 2.1-anlegg med forsterker og subwoofer i ett og samme kabinett.

Annonse

Anlegget som også kan henges på veggen, finnes i tre ulike utgaver, hvor forsterkeren er den samme, men høyttalerne ulike.

Det enkleste systemet leveres med et par mikrohøyttalere, det neste med et par som er større, og det dyreste av dem, med et høyttalersett som kan stå på gulvstativer.

Med en trådløs sender kan man strømme musikk fra iPod-en eller iPhone, til anlegget, som også har analoge og digitale innganger.

Annonse

Man plugger en sender i dokkingkontakten på mobilem, og bruker Kleer teknologi som gir strømming av musikk i full oppløsning.

Bird starter på cirka 800 Euro, og blir tilgjengelig senere i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!