Høyttaler

Etter 30 år med aluminiumshøyttalere, lanserer sveitsiske Piega høyttalere med trekabinetter.
Annonse
Annonse
forfatter

De laget faktisk høyttalere med trekabinetter i starten for snart 30 år siden, men så oppdaget de fordelene med aluminium, og siden har de ikke sett seg tilbake.

Før nå.

Piegas høyttalere er meget forseggjorte med alukabinetter i grå aluminium eller sorteleoksert aluminium. Men det er ikke alle markeder som er like glad i metallkabinetter, uansett hva fordelene måtte være. Derfor har Piega jobbet med å lage trekabinetter uten de naturlige ulempene det medfører.

Les testen av Piega Coax 90.2 her

Den nye Classic-serien  har derfor uvanlig tykke kabinetter med 25 mm tykkelse og Idekell-matter på innsiden, for best mulig demping av resonanser. Det medfører naturlig nok at høyttalerne blir større enn om de hadde aluminiumskabinetter.

Annonse

Piega Classic white

Classic-serien består av tre gulvstående modeller, som kan leveres i sort eller hvit lakk, og høyglans makassar-finer. Kabinettene er buet slik vi har sett det på blant andre Audiovector og Sonus faber-høyttalere, men Piega bruker sine egne båndelementer, som de lager selv i Horgen i Sveits.

Toppmodellen er Classic 80.2 på hele 142 cm og 72 kg, som har Piegas store koaksiale båndelement C1, med diskant i midten og mellomtone rundt. To 26 cm basselementer tar seg av resten av frekvensområdet.

Classic 60.2 er neste på rangstigen, med et litt mindre C2 koaksialelement og to 22 cm basser. Den er også ganske stor, med 132 cm i høyden og 46 cm dyp.

Den minste er den 30 cm slanke 40.2 som måler 120 cm i høyden og har to 18 cm basselementer. Her er koaksialelementet byttet ut med Piegas fremragende LDR 2642 mk II, bånddiskant. Som vi sist testet i Piega Premium 5.2.

Annonse

Høyttalerne skal være på vei til butikkene, men prisene er ukjent.

classic trio

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.