Høyttaler

Etter 30 år med aluminiumshøyttalere, lanserer sveitsiske Piega høyttalere med trekabinetter.
forfatter

De laget faktisk høyttalere med trekabinetter i starten for snart 30 år siden, men så oppdaget de fordelene med aluminium, og siden har de ikke sett seg tilbake.

Før nå.

Piegas høyttalere er meget forseggjorte med alukabinetter i grå aluminium eller sorteleoksert aluminium. Men det er ikke alle markeder som er like glad i metallkabinetter, uansett hva fordelene måtte være. Derfor har Piega jobbet med å lage trekabinetter uten de naturlige ulempene det medfører.

Les testen av Piega Coax 90.2 her

Den nye Classic-serien  har derfor uvanlig tykke kabinetter med 25 mm tykkelse og Idekell-matter på innsiden, for best mulig demping av resonanser. Det medfører naturlig nok at høyttalerne blir større enn om de hadde aluminiumskabinetter.

Piega Classic white

Classic-serien består av tre gulvstående modeller, som kan leveres i sort eller hvit lakk, og høyglans makassar-finer. Kabinettene er buet slik vi har sett det på blant andre Audiovector og Sonus faber-høyttalere, men Piega bruker sine egne båndelementer, som de lager selv i Horgen i Sveits.

Toppmodellen er Classic 80.2 på hele 142 cm og 72 kg, som har Piegas store koaksiale båndelement C1, med diskant i midten og mellomtone rundt. To 26 cm basselementer tar seg av resten av frekvensområdet.

Classic 60.2 er neste på rangstigen, med et litt mindre C2 koaksialelement og to 22 cm basser. Den er også ganske stor, med 132 cm i høyden og 46 cm dyp.

Den minste er den 30 cm slanke 40.2 som måler 120 cm i høyden og har to 18 cm basselementer. Her er koaksialelementet byttet ut med Piegas fremragende LDR 2642 mk II, bånddiskant. Som vi sist testet i Piega Premium 5.2.

Høyttalerne skal være på vei til butikkene, men prisene er ukjent.

classic trio

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.