Høyttaler

Etter 30 år med aluminiumshøyttalere, lanserer sveitsiske Piega høyttalere med trekabinetter.
Annonse
Annonse
forfatter

De laget faktisk høyttalere med trekabinetter i starten for snart 30 år siden, men så oppdaget de fordelene med aluminium, og siden har de ikke sett seg tilbake.

Før nå.

Piegas høyttalere er meget forseggjorte med alukabinetter i grå aluminium eller sorteleoksert aluminium. Men det er ikke alle markeder som er like glad i metallkabinetter, uansett hva fordelene måtte være. Derfor har Piega jobbet med å lage trekabinetter uten de naturlige ulempene det medfører.

Les testen av Piega Coax 90.2 her

Den nye Classic-serien  har derfor uvanlig tykke kabinetter med 25 mm tykkelse og Idekell-matter på innsiden, for best mulig demping av resonanser. Det medfører naturlig nok at høyttalerne blir større enn om de hadde aluminiumskabinetter.

Piega Classic white

Classic-serien består av tre gulvstående modeller, som kan leveres i sort eller hvit lakk, og høyglans makassar-finer. Kabinettene er buet slik vi har sett det på blant andre Audiovector og Sonus faber-høyttalere, men Piega bruker sine egne båndelementer, som de lager selv i Horgen i Sveits.

Toppmodellen er Classic 80.2 på hele 142 cm og 72 kg, som har Piegas store koaksiale båndelement C1, med diskant i midten og mellomtone rundt. To 26 cm basselementer tar seg av resten av frekvensområdet.

Classic 60.2 er neste på rangstigen, med et litt mindre C2 koaksialelement og to 22 cm basser. Den er også ganske stor, med 132 cm i høyden og 46 cm dyp.

Den minste er den 30 cm slanke 40.2 som måler 120 cm i høyden og har to 18 cm basselementer. Her er koaksialelementet byttet ut med Piegas fremragende LDR 2642 mk II, bånddiskant. Som vi sist testet i Piega Premium 5.2.

Høyttalerne skal være på vei til butikkene, men prisene er ukjent.

classic trio

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.