CES 2016

Lover kraftig lyd som ”flyter rundt deg”.
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye lydplanken ser ut til å hete Philips Fidelio Soundbar With Dolby Atmos, og er som navnet tilsier en lydplanke med støtte for Dolby Atmos.

Les også: Dette er Dolby Atmos

Integrert Atmos-lyd betyr at lyden beveger seg rundt i rommet fra alle retninger, også i høyden. En liggende lydplanke må nødvendigvis simulere et slikt lydbilde ved hjelp av avansert digital lydprosessering (DSP), hvor man med separate løsninger ville plassert høyttalere foran, bak, til siden og over lytteposisjonen. Det er nødvendigvis et kompromiss, men som vi så i den toppspesifiserte Yamaha YSP-5600, kan dette gjøres ganske bra også fra en enkelt lydplanke.

Les også: De beste lydplankene

Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips
Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips

Philips Fidelio Soundbar har 18 høyttalere inkludert to moduler rettet oppover som skaper 5.1.2-kanalslyd. Begge sider har tre mellomtoneelementer, hvor de to i midten brukes til senterkanalen som gjengir dialogene. De øvrige elementene i kombinasjon med ”presist vinklede diskantelementer” sørger for et bredt lydbilde, langt bredere enn enhetens lydplankens lengde. Philips benytter en lydprosessering kalt Ambisound, som vi vet fra før fungerer utmerket til å simulere surroundlyd.

Trådløs subwoofer
Den trådløse subwooferen har et 8-tommers element som peker nedover og som skal gi kraftig og dyp bass. En bassrefleksport slipper mer energi fra den dypeste oktaven gjennom.

Philips lover bedre og bredere lyd enn noen av sine tidligere lydplanker, til tross for kompakt design. Lydplanken måler kun 50 millimeter i høyden og plasseres enkelt under TV-en. Det gjør også at den kan ligge på TV-bordet uten å blokkere for TV-ens infrarøde fjernkontrollsensor.

Foto: Philips
Foto: Philips

Trådløs lyd
Foruten å gi bedre lyd fra TV-en, kan Philips Fidelio Soundbar strømme lyd trådløst fra mobiltelefonen takket være Bluetooth, som dessuten støtter bedre lyd fra aptX og AAC. Dette en lydkvalitet tilnærmet MP3 i sin høyeste oppløsning. Om din telefon eller nettbrett støtter NFC, er det bare å legge den inntil lydplanken for å koble dem sammen.

Lydplanken har to HDMI-innganger, samt en utgang med lydreturkanal. Lyden fra TV-en tappes gjennom denne, slik at du ikke trenger ytterligere kabling fra TV-en. I tillegg sitter både optisk og koaksial digitalinngang, samt en analog 3,5 mm minijack.

Lydplanken kommer til sommeren, prisen vet vi ikke.

philips.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.