CES 2016

Lover kraftig lyd som ”flyter rundt deg”.
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye lydplanken ser ut til å hete Philips Fidelio Soundbar With Dolby Atmos, og er som navnet tilsier en lydplanke med støtte for Dolby Atmos.

Les også: Dette er Dolby Atmos

Integrert Atmos-lyd betyr at lyden beveger seg rundt i rommet fra alle retninger, også i høyden. En liggende lydplanke må nødvendigvis simulere et slikt lydbilde ved hjelp av avansert digital lydprosessering (DSP), hvor man med separate løsninger ville plassert høyttalere foran, bak, til siden og over lytteposisjonen. Det er nødvendigvis et kompromiss, men som vi så i den toppspesifiserte Yamaha YSP-5600, kan dette gjøres ganske bra også fra en enkelt lydplanke.

Les også: De beste lydplankene

Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips
Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips

Philips Fidelio Soundbar har 18 høyttalere inkludert to moduler rettet oppover som skaper 5.1.2-kanalslyd. Begge sider har tre mellomtoneelementer, hvor de to i midten brukes til senterkanalen som gjengir dialogene. De øvrige elementene i kombinasjon med ”presist vinklede diskantelementer” sørger for et bredt lydbilde, langt bredere enn enhetens lydplankens lengde. Philips benytter en lydprosessering kalt Ambisound, som vi vet fra før fungerer utmerket til å simulere surroundlyd.

Annonse

Trådløs subwoofer
Den trådløse subwooferen har et 8-tommers element som peker nedover og som skal gi kraftig og dyp bass. En bassrefleksport slipper mer energi fra den dypeste oktaven gjennom.

Philips lover bedre og bredere lyd enn noen av sine tidligere lydplanker, til tross for kompakt design. Lydplanken måler kun 50 millimeter i høyden og plasseres enkelt under TV-en. Det gjør også at den kan ligge på TV-bordet uten å blokkere for TV-ens infrarøde fjernkontrollsensor.

Foto: Philips
Foto: Philips

Trådløs lyd
Foruten å gi bedre lyd fra TV-en, kan Philips Fidelio Soundbar strømme lyd trådløst fra mobiltelefonen takket være Bluetooth, som dessuten støtter bedre lyd fra aptX og AAC. Dette en lydkvalitet tilnærmet MP3 i sin høyeste oppløsning. Om din telefon eller nettbrett støtter NFC, er det bare å legge den inntil lydplanken for å koble dem sammen.

Lydplanken har to HDMI-innganger, samt en utgang med lydreturkanal. Lyden fra TV-en tappes gjennom denne, slik at du ikke trenger ytterligere kabling fra TV-en. I tillegg sitter både optisk og koaksial digitalinngang, samt en analog 3,5 mm minijack.

Lydplanken kommer til sommeren, prisen vet vi ikke.

Annonse

philips.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.