Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Philips lydplanke med Dolby Atmos

Lover kraftig lyd som ”flyter rundt deg”.

Skrevet av / 06.01.16 - 13:14
Philips lydplanke med Dolby Atmos

Den nye lydplanken ser ut til å hete Philips Fidelio Soundbar With Dolby Atmos, og er som navnet tilsier en lydplanke med støtte for Dolby Atmos.

Les også: Dette er Dolby Atmos

Integrert Atmos-lyd betyr at lyden beveger seg rundt i rommet fra alle retninger, også i høyden. En liggende lydplanke må nødvendigvis simulere et slikt lydbilde ved hjelp av avansert digital lydprosessering (DSP), hvor man med separate løsninger ville plassert høyttalere foran, bak, til siden og over lytteposisjonen. Det er nødvendigvis et kompromiss, men som vi så i den toppspesifiserte Yamaha YSP-5600, kan dette gjøres ganske bra også fra en enkelt lydplanke.

Les også: De beste lydplankene

Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips
Bare 5 cm høy ligger ikke lydplanken i veien for TV-ens fjernkontrollsensor. Foto: Philips

Philips Fidelio Soundbar har 18 høyttalere inkludert to moduler rettet oppover som skaper 5.1.2-kanalslyd. Begge sider har tre mellomtoneelementer, hvor de to i midten brukes til senterkanalen som gjengir dialogene. De øvrige elementene i kombinasjon med ”presist vinklede diskantelementer” sørger for et bredt lydbilde, langt bredere enn enhetens lydplankens lengde. Philips benytter en lydprosessering kalt Ambisound, som vi vet fra før fungerer utmerket til å simulere surroundlyd.

Trådløs subwoofer
Den trådløse subwooferen har et 8-tommers element som peker nedover og som skal gi kraftig og dyp bass. En bassrefleksport slipper mer energi fra den dypeste oktaven gjennom.

Philips lover bedre og bredere lyd enn noen av sine tidligere lydplanker, til tross for kompakt design. Lydplanken måler kun 50 millimeter i høyden og plasseres enkelt under TV-en. Det gjør også at den kan ligge på TV-bordet uten å blokkere for TV-ens infrarøde fjernkontrollsensor.

Foto: Philips
Foto: Philips

Trådløs lyd
Foruten å gi bedre lyd fra TV-en, kan Philips Fidelio Soundbar strømme lyd trådløst fra mobiltelefonen takket være Bluetooth, som dessuten støtter bedre lyd fra aptX og AAC. Dette en lydkvalitet tilnærmet MP3 i sin høyeste oppløsning. Om din telefon eller nettbrett støtter NFC, er det bare å legge den inntil lydplanken for å koble dem sammen.

Lydplanken har to HDMI-innganger, samt en utgang med lydreturkanal. Lyden fra TV-en tappes gjennom denne, slik at du ikke trenger ytterligere kabling fra TV-en. I tillegg sitter både optisk og koaksial digitalinngang, samt en analog 3,5 mm minijack.

Lydplanken kommer til sommeren, prisen vet vi ikke.

philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Normalt ikke en énmannsjobb ...

Magico krymper flaggskipet

Sonos-tempel hos Elkjøp

B&O-høyttaler med 3500 svevende aluminiumsprikker

Innstegsmodell med X-faktor

Sonus faber Duetto lansert

Ny lekkerbisken fra Bowers & Wilkins og McLaren

Slank høyttaler i Formel 1-klassen

Scansonic vil gi deg gåsehud

Hvis du ikke har råd til de store Goldmund

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top