Search
Generic filters

Denne høyttaleren lar deg styre hjemmet med stemmen

Takket være Google Assistant innebygd.

Tiden har kommet når hjemmet skal bli smart, og for å sy det hele sammen trenger man en digital hjerne som forstår alle de ulike språkene til de mange smarte enhetene som er tilkoblet. Google Assistant ønsker å være den hjernen. Det vil si, Google vil at produsenter av smarte enheter skal tale Google Assistants språk. Det er det stadig flere som gjør, og Google Assistant er nå en stor konkurrent til Amazons tilsvarende system Alexa. Som blant annet er innebygd i Amazons egen smarthøyttaler Echo. Panasonic ønsker å gi Echo konkurranse, med smarthøyttaleren SC-GA10.

Test av smarte produkter: Gjør hjemmet smartere

I likhet med Amazon Echo kan du snakke til Panasonic SC-GA10 for å få den til å spille favorittmusikken din. Alle Google Assistants stemmestyrte funksjoner er implementert i høyttaleren, som betyr at du med din egen stemme kan få den til å spille musikk fra Spotify, Google Play Music og internettradio med Tune-in. Panasonic lover oss en fyldig og stødig bassgjengivelse til tross for kompakte mål, takket være et 8 cm basselement med dobbel talespole, ventilert med bassrefleksport. To diskantelementer spiller i hver sin retning, for å gi 180 graders spredning for en større og luftigere lydgjengivelse.

Den minimalistiske designen burde dessuten gjøre at høyttaleren blander seg inn i omgivelsene, nærmest uansett hvordan hjemmet ellers er dekorert.

Flere smarte funksjoner

Med enkel stemmestyring kan Panasonic SC-GA10 strømme musikk, svare på spørsmål om været og dessuten kontrollere andre smartenheter i hjemmet. For eksempel kan Philips Hue smartbelysning styres direkte fra Panasonic-høyttaleren. Siden den er styrt med Google Assistant, kan selvsagt TV-er og høyttalere med Chromecast integrert også styres av Panasonic SC-GA10.

Styr SC-GA10 med mobilen

Dersom du ikke vil bruke stemmen med styre høyttaleren på vanlig vis, kan du bruke Panasonics nye Music Control App, og med denne kan du pare to høyttalere sammen til å spille i stereo og dermed få et enda større lydbilde. Med Party Mode kan flere SC-GA10 høyttalere spille samme musikk i flere rom om gangen, dette gjelder også for lydkilder som er koblet til med Bluetooth eller vanlig analog kabel (AUX).

Men mest sentralt er altså stemmestyringen. Google Assistant snakker ennå ikke norsk, det betyr at du inntil videre må snakke til Panasonic-høyttaleren på engelsk.

Vi vet ikke pris eller lanseringsdato.

panasonic.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.