High-end

Man må se dem live for å forstå hvor fantastisk forseggjorte Gryphon høyttalere er. Den nye Pantheon er neppe noe unntak.
Annonse
Annonse
forfatter

Danske Gryphon under ledelse av Flemming E. Rasmussen, begår noen ganske spektakulære høyttalere. Og elektronikk for den del. Den integrerte Diablo-forsterkeren huskes fremdeles for sin praktfulle lyd.

Høyttalerne fra Gryphon, er et mer ubeskrevet blad. De møter vi stadig vekk på messer og show, og den nye Pantheon vil bli vist på Munchen High End Show i mai. Som vi rapporterer fra.

Da skal vi nok få hørt Pantheon, som er Gryphons minste gulvstående høyttaler i referanseserien. Skjønt med  148 cm fra parketten, er de 89 kilo tunge høyttalerne alt annet enn små.

PANTHEON_01_NY

Pantheon er et treveis høyttalersystem med en AMT bånddiskant sentralt i den femdelte frontplaten. De to 8-tommer store basselementene, og de to 5-tommers mellomtonene, er laget av ScanSpeak etter Gryphons krav.

Annonse

Delefilteret som består av komponenter fra Duelund, Jensen, Holm og Mundorf, er montert for hånd og finjustert av Gryphon selv.

De har valgt en forspenning på delefilteret for å holde en konstant spenning på elektrolyttkondensatorene. Et 28 V batteri leverer spenningen til kondensatorene, og Gryphon mener det gir et lydbilde med rikere detaljomfang og bedre tredimensjonalitet.

Kabinettet er delt opp i seksjoner med separate frontplater, for å holde vibrasjoner i sjakk, og elementene sitter i innvendige, separate kamre.

Pantheon koster 35.000 Euro per par.

PANTHEON_06

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!