Search
Generic filters

Ny Gryphon gulvstående høyttaler

Man må se dem live for å forstå hvor fantastisk forseggjorte Gryphon høyttalere er. Den nye Pantheon er neppe noe unntak.

Danske Gryphon under ledelse av Flemming E. Rasmussen, begår noen ganske spektakulære høyttalere. Og elektronikk for den del. Den integrerte Diablo-forsterkeren huskes fremdeles for sin praktfulle lyd.

Høyttalerne fra Gryphon, er et mer ubeskrevet blad. De møter vi stadig vekk på messer og show, og den nye Pantheon vil bli vist på Munchen High End Show i mai. Som vi rapporterer fra.

Da skal vi nok få hørt Pantheon, som er Gryphons minste gulvstående høyttaler i referanseserien. Skjønt med  148 cm fra parketten, er de 89 kilo tunge høyttalerne alt annet enn små.

PANTHEON_01_NY

Pantheon er et treveis høyttalersystem med en AMT bånddiskant sentralt i den femdelte frontplaten. De to 8-tommer store basselementene, og de to 5-tommers mellomtonene, er laget av ScanSpeak etter Gryphons krav.

Delefilteret som består av komponenter fra Duelund, Jensen, Holm og Mundorf, er montert for hånd og finjustert av Gryphon selv.

De har valgt en forspenning på delefilteret for å holde en konstant spenning på elektrolyttkondensatorene. Et 28 V batteri leverer spenningen til kondensatorene, og Gryphon mener det gir et lydbilde med rikere detaljomfang og bedre tredimensjonalitet.

Kabinettet er delt opp i seksjoner med separate frontplater, for å holde vibrasjoner i sjakk, og elementene sitter i innvendige, separate kamre.

Pantheon koster 35.000 Euro per par.

PANTHEON_06

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.