MK Sound med nye subwoofere – og sin første gulvhøyttaler

På hjemmemarkedet er MK Sound kjent for sine glimrende THX-høyttalersystemer, som lydmessig flytter kinosalen hjem i stua. Det er fordi de også lager proffhøyttalere, for miksing av nettopp lydsporet til kinofilm.

Det er ikke ofte produsenten lanserer nye høyttalere, all den tid MK tror på at når du skal gjøre noe, så gjør det riktig fra begynnelsen av. Derfor får en høyttalermodell gjerne gå mange år før den blir skiftet ut.

Forbedret teknologi
Når de nå er på banen med tre nye subwoofere, er det fordi de har gjort teknologiske fremskritt innen basselementer, delefiltre og forsterkning, som alle er med på å ytterligere undertrykke forvrengning og øke dynamikken. Modellene X8, X10 og X12 huser doble basselementer i en dytt-og-dra-konfigurasjon (størrelsen på elementene tilsvarer modellnavnet), som er et velprøvet konsept som forsikrer nøyaktig frekvensrespons og impulskontroll. I likhet med den toppspesifiserte MX-350 II sitter det ene elementet i front og peker utover, mens det andre sitter i bunnen og peker oppover. Dette skal sørge for mekanisk linearitet og minimal forvrengning. Alle tre subwooferne er THX-spesifiserte, for å fungere optimalt i hjemmekinoen.

X8, X10 og X12 har alle doble basselementer.

Første gulvstående
Kanskje enda mer spennende er det at MK nå lanserer sin første gulvhøyttaler etter nesten 40 års høyttalerproduksjon, i form av 950F. Og den er ingen smågutt. 122 cm rager den, og huser to 5,25-tommes mellomtonebasser av polypropylen og en diskant fra proffavdelingen. Disse er sømløst integrert takket være delefilteret som MK har navngitt ”Sound Phase Focus”. I motsetning til andre delefilterløsninger som er optimalisert for en trang og grunn ”sweet spot”, skal MK sine delefiltre ”levere barberknivskarpt perspektiv og flat frekvensrespons over et stort lytteområde ved å optimalisere systemytelsen i både det vertikale og horisontale planet.” Tunge, kurvete metallgriller er akustisk stabile og holdes på plass med magneter gjemt på innsiden av frontplaten.

Dessverre foreligger det ennå ingen bilder av 950F. Priser heller ikke tilgjengelig pr. dags dato.

eufonia.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.