TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Magico S3 ultra high-end høyttalere

Magico S3 stiller i ultra high-end-klassen

forfatter
Publisert 14.12.22 - 10:00

Med begrenset tilgjengelighet og et formidabelt prisnivå, er ikke høyttalere fra Magico noe man støter på hos den lokale radiohandleren. De fleste Magico-høyttalerne koster sekssifrede beløp for et par, og flaggskipet M9 koster flere millioner.

Fullt så kostbar blir ikke Magico S3, men den stiller likevel i ultra high-end-klassen hva høyttalere angår.

Magicos Alon Wolf sier at den nye S3 MK II, er i stor grad basert på løsningene fra M9.

HHøyttalernes kabinett er helt nytt og bygget opp med fire ekstruderte aluminiumspaneler av varierende tykkelse, opp til 5 cm. Panelene, som frontplaten, er tilpasset hverandre for å fjerne harde kanter og topplaten er konveks for å dempe diffraksjoner fra kabinettet. I bunnen hviler en ekstra tykk bunnplate på en trepunkts utrigger.

Magico er blant de beste på å kontrollere og dempe kabinettresonanser. Den avanserte innvendige konstruksjonen med skrudde kabinettforsterkninger, kombineres med måling av kabinettresonanser med en 3D-laser, for finne ut hvor forsterkning og demping i kabinettet. Magico sier at de har dempet resonanser med 30 prosent sammenlignet med forrige generasjon S3.

Foto: Magico

De har også brukt en Klippel nærfeltskanner, som er en mikrofon som roterer rundt en høyttaler som henger fritt. Den lager 3D-målinger av omgivelsene deretter av responsen høyttalerne og så trekkes målingene fra rommet fra i regnestykket, for å få data som kan beregne hvordan høyttaleren vil opppføre seg i et vanlig rom.

Sammen med helt nye høyttalerelementer, skal det gi S3 MK II bedre ytelse enn forgjengeren.

Høyttalerne er utstyrt med Magicos nye diskantelement basert på elememtet i M9, med en 28mm diamantbelagt beryllium membran. I følge Magico skal den ha den laveste forvrengningen som noengang er målt fra et diskantelement. Den 5-tommers store mellomtonen, og de to 9-tommers basselementene, er alle av Magicos 8 generasjon, hvor mellomtonemembranen er laget på en kjerne av aluminium belagt med grafen og karbonfiber.

Basselementene bruker også membraner med en kjerne av aluminium, og noe de kaller grafén og karbonfiner. Som er vevd i et heksagonalt mønster og 50 ganger stivere enn vanlig karbonfiber.

Magico S3 M K II er i salg i løpet av Q1 2023, et par vil koste deg fra 623.000 kroner, avhengig av finisj.

Tekniske data:
  • 1.1” MB5FP beryllium-membran med diamantbelegg
  • 5” Gen 8 mellomtone
  • To stykk 9” Gen 8 basselementer
  • Følsomhet: 88 dB
  • Impedans: 4 Ohms
  • Frekvensområde: 24 Hz – 50 KHz
  • Anbefalt effekt: 50 – 750 Watts
Alle foto: Magico

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Musikalsk hyllest til Italias fiolinmakere Sonus faber fornyer Homage-serien
lbpluss
Ny HomePod kommer til Norge Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.
lbpluss
Sjekk den heftige JBL-planken JBL Bar 1300 er deres beste og mest avanserte lydplanke hittil, og skal gi oss ekte kinofølelse hjemme.
lbpluss
LGs lydplanker tilpasses rommet LGs nye lydplanker SC9 og SE6 skal gi omsluttende lyd og en rekke allsidige funksjoner.
lbpluss
Sett musikk til årets siste fest med en av disse høyttalerne Ingen nyttårsfeiring uten party, ingen party uten musikk.
Følg Lyd & Bilde