Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

«Parafinlykt» er egentlig en høyttaler

Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Light Speaker

Hos Stockholm-baserte Transparent gjør de høyttalere litt annerledes. Nemlig i glass. Og dessuten moduloppbygd for fremtidige oppgraderinger (stemmestyring, Bluetooth-versjoner, osv).

Transparent Speaker

Den første høyttalermodellen fra Transparent het Transparent Speaker, og kom i 2012. Foto: Transparent

Det startet i 2012 som et Kickstarter-prosjekt med den lekre stasjonære Bluetooth-høyttaleren Transparent Speaker, som solgte ut på «null tid». Et glasskabinett i aluminiumramme, med en 6,5-tommers bass og to 3-tommers «fulltone»-elementer.

Small Transparent Speaker

Den mindre Small Transparent Speaker kom i 2016. Foto: Transparent

CES: Glasshøyttaler fra Sony Glasshøyttaler kommer i ny, mer kompakt versjon. Og LSPX-S2 kommer til Norge.
Sony Glass Speaker LSPX-S2.

Deretter kom den snertne Small Transparent Speaker i 2016, med de samme to 3-tommers fulltonene men uten basselementet. Også denne stasjonær.

Annonse
Light Speaker

Light Speaker er siste tilskudd fra Transparent, denne er bærbar og ser ut som en lampe. Foto: Transparent

Kickstarter-prosjekt

Nå er Transparent tilbake med den mest spesielle høyttaleren så langt, nemlig Light Speaker. Også denne et Kickstarter-prosjekt, men med Transparents historikk for realiserte produkter er det ingen grunn til å tro at ikke også Light Speaker vil se dagens lys. I 2021.

Annonse

Det spesielle med Light Speaker, foruten at den er produsentens første bærbare høyttaler, er at den er utformet som en gammeldags lykt i glass. En liten LED-lampe med varmt lys (3500K) sitter i bunnen og lyser opp. Denne oppfører seg som et blafrende lys, og takket være en sensor i bunnen av «lampen» gjør den dette i takt med musikken.

Når den ikke spiller musikk, kan den fortsatt oppføre seg som en lykt med levende lys, med mer tilfeldig «blafring».

Høyttaleren har to separate hjul, ett som justerer intensiteten på lyset og ett for lydnivå.

Light Speaker

Light Speaker har et LED-lys i bunnen som «blafrer» i takt med musikken. Foto: Transparent

«Tidløs design»

Transparent har søkt etter en tidløs design, og landet på en sammensmelting mellom en omnidireksjonell høyttaler og en glasslampe. De hevder aluminiumrammen er laget for å vare livet ut, mens glass-sylindret lar oss studere den indre oppbygningen.

Høyttaleren er ikke akkurat vanntett, men med IPX2-merking tåler den utendørs bruk med høy luftfuktighet (men ikke direkte regn).

Light Speaker lifestyle

Light Speaker. Foto: Transparent

Batteritid

Høyttaleren lades med USB C, og batteriet holder 6 timer med lyd og lys på full styrke, og dobler til 12 timer med halv styrke på hver. I perioder hvor du kun vil bruke den som lys, holder den i 18,5 timer uten lyd men med 75 prosent lysintensitet.

Annonse

I likhet med de andre modellene er også Light Speaker moduloppbygd og oppgraderbar. Det gjelder også for batteriet, som kan skiftes ut når de blir utslitt.

Light Speaker

Alle høyttalere fra Transparent har utskiftbare og oppgraderbare deler. Også Light Speaker. Foto: Transparent

Pris og tilgjengelighet

Light Speaker koster 370 dollar, men kan forhåndsbestilles gjennom Kickstarter for 230-260 dollar. Utsendelse er beregnet til april 2021.

Light Speaker Fakta

  • Frekvensrespons: 60Hz – 18kHz
  • Utgangseffekt: 5W
  • Bluetooth versjon: 5.0
  • Bestykning: 1 x 2,5” fulltoneelement, 1 x 3″ passiv radiator
  • Tilkobling: 3,5 mm linje inn, kabel inkludert
  • Mål: 10,5 cm (diameter) x 16 cm (høyde)
  • Vekt: 0,6 kg

 

Mer info:

Annonse

kickstarter.com

transpa.rent

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.