Search
Generic filters

Libratone Zipp har gjenoppstått

Zipp er et helt nytt produkt med nye smarte funksjoner og bedre pris.

For tre år siden testet vi Libratone Zipp, en stilig og smart trådløs høyttaler som vi virkelig likte. Men de siste årene har vi ikke hørt så mye fra den danske høyttalerprodusenten. Men det blir det endring på nå.

Når vi nå traff dem var de fulle av selvtillit, takket være at de har fått langsiktige investorer. Altså kan de satse på produktutvikling og ha en plan som går over flere år for hvordan de vil utvikle sine produkter. Så regn med at det kommer flere nyheter det kommende året.

Les vår test av trådløse reisehøyttalere.

Først ut er en fullstendig redesign av Zipp. Den har faktisk ingenting til felles med den første modellen, bortsett fra den runde formen. Det sitter helt nye elementer på innsiden og de har til og med selv utviklet alle styringskretser for lyd og tilkobling.

New_ZIPP_MINI_Kitchen

Takket være dette er den betydelig kraftigere, noe vi trakk for på den tidligere testen. Nå spiller den tilstrekkelig høyt for å fylle rommet uten at det går utover lydkvaliteten. Likevel har den også fått bedre batteritid og rekker nå opp mot 8-10 timer.

Multirom
Men fremfor alt har den fått multiromsfunksjon, som Libratone kaller for SoundSpaces. Vi var på en presselansering i Oslo, hvor vi fikk se og høre den nye Libratone Zipp og dessuten den mindre Zipp Mini.

Med den nye smarte appen kan man enkelt dra sammen høyttalere og lage grupper eller om man ønsker det, sette sammen stereopar. Man kan ha inntil 8 grupper og maksimalt 16 høyttalere i nettverket. Har man Apple-apparater bruker man AirPlay, og er man utenfor hjemmet kan man bruke Bluetooth. Har du ikke AirPlay-mulighet, kan du til og bruke DLNA.

Libratone_app
Den smarte appen virker meget enkel i bruk. Vi fikk se systemet demonstrert i Oslo. Foto: Libratone

Les vår test av trådløse høyttalere for hjemmet.

Man kan dessuten styre mange av funksjonene direkte på høyttaleren, på en berøringsflate på toppen. Inkludert å dempe lyden bare ved å legge hånden på høyttaleren, svare på telefonsamtaler og velge en av fem favoritt-nettradiostasjoner. Vi prøvde så vidt å skru lyden opp og ned, og man får fin føling av høyttaleren, da berøringspanelet gir en svak dirring i fingeren når man stryker på den.

Zipp_And_ZippMini_Standard webb

Zipps nye lillebror Zipp Mini har samme funksjoner og batteritid som storebror, samt omtrent samme lydkvalitet som den tidligere modellen.

Prisene er dessuten satt ned. Zipp koster 2.999 kroner og Zipp Mini 2.399 kroner. De kan bestilles nå og kommer i butikk i slutten av måneden.

libratone.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.